Husk at vende brikkerne

35 menighedsledere deltog i seminar om brug af nådegaver i tjenestenHvis man vil samle et puslespil, må man først vende alle brikkerne for at få overblik. Det glemmer vi ofte i menighederne, sagde norske Jarle Skullerud på et Willow Creek-seminar i Pinsekirken i Århus.

Jarle Skullerud fra Willow Creek i Norge underviste om, hvordan vi finder vores egen nådegave, og hvordan vi bliver bedre til at få øje på andres.

– I vores menigheder laver vi en målsætning. Derefter forsøger vi at leve op til den med de ressourcer, vi har for hånden, indledte Skullerud, der er undervisnings-
konsulent i det norske Willow Creek-arbejde.
– Måske skulle vi hellere danne os et overblik over, hvilke nådegaver Gud har udrustet vores menighed med. Mon ikke han dermed forsøger at give os et fingerpeg om, hvilken målsætning han har for vores menighed.
Der var masser af udfordringer til at tænke anderledes i Jarle Skulleruds undervisning, som dels kredsede om, hvor vigtigt det er, at den enkelte kristne bliver klar over sine nådegaver. Dels om, hvordan ledere bliver bedre til at opdage nådegaver i menigheden.

Grå brikker i periferien

– I de fleste menigheder har lederen et nogenlunde overblik over menighedens kerne. Han ved, hvem han skal spørge, hvis han skal have hjælp til f.eks. lovsang eller evangelisation, sagde den norske undervisningskonsulent.
– Men de mere perifere medlemmer kender han ikke. De er for lederen grå-grønne som brikker til et puslepil, der ikke er blevet vendt om. Lederen aner ikke, hvad de har at byde på. Hjælp dem ind i menighedens midte, ros dem, udfordr dem. Det er menighedens vigtigste opgave.
Fredagens seminar i Pinsekirken i Århus bestod af en blanding af undervisning, gruppearbejde og tid til personlig overvejelse.

Plads til fejl

En af udfordringerne fra Jarle Skullerud lød bl.a: Er din menighed et nådefællesskab? Er der i din menighed plads til at prøve sin nådegave af, selv om det nogle gange går galt? Eller prøver I at kyse dem, der fejler, så de aldrig tør prøve igen?
– Sådan må det ikke være i en kristen menighed. Menigheden er stedet, hvor vi kan leve vores liv under Guds tilgivelse.
– Der skal være plads til at fejle, og så må vi hjælpe hinanden tilbage på det rette spor med kærlighed og tilgivelse, formanede Jarle Skullerud.