Hvad er det dér med Pinsen…?

Pinse er jo mere end en årligt tilbagevendende højtid. Pinsen har et budskab. Og det er dét, vi skal have fat i, når vi holder pinse. Ellers bli’r det et flop.Pinsen var den begivenhed, hvor Helligånden kom til de bange og mismodige kristne. Men da Ånden faldt over dem, betød det tre konkrete ændringer:
– de fik nyt mod, selv om alt så håbløst ud,
– de gik i gang med at fortælle om Jesus -og der skete en stor reaktion – over 3.000 blev troende,
– Gud gav dem overnaturlige gaver, så de f.eks. kunne tale på andre sprog, som de ikke selv forstod, og de lagde hænder på syge og helbredte dem.

Jesus havde forud lovet dem, at når han var forsvundet Kristi Himmelfartsdag, så ville han sende Helligånden – og så skulle de få … hvad? – KRAFT til at være hans vidner.
Hvis der er noget, vi trænger til i dag i den verden, vi lever i, så er det vist lige netop det. Og tro og nyt mod.
Det er jo derfor, vi desperat har brug for Helligånden!

Hvordan kan vi så tage imod den kraft i vores liv?
Ved at droppe det hovmod, der siger, at vi ikke har brug for Helligånden. (Læs diagnosen i Johs. Åb. 3, 17-22).
Eller det mismod og den frygt, der siger, at hvis Gud mener, jeg mangler noget, så må HAN jo gøre noget.
Nej, DU skal åbne den dør, han banker på. Gud vil aldrig pådutte dig noget som helst. Men SØG, så skal du finde.
For nogle af os er det nødvendigt at ydmyge os og spørge en medkristen om at lægge sine hænder på os og bede om, at vi må modtage Helligånden, ligesom disciplene gjorde for nogen, der VAR kristne, men ikke kendte Helligånden.
Selv om ikke alle oplever det dramatisk som disciplene, så får du Ånden i dig, og du vil begynde at forstå mere. Du vil få en skærpet samvittighed. Det kan gøre ondt, for noget gammelt skal nedbrydes, så Gud kan bygge dig op. Men jo mere du vover dig frem i tro, des mere vil du også opleve, at hans ånd er i dig og hans kraft er med dig.