Elin klar med ny rejse til Noas Ark

Dansk-fødte – men i øvrigt norske – Elin Berglund arrangerer nu igen en rejse til Noas Ark!

Elin Berglund, da hun i 2002 forberedte deltagerne til at møde Noas Ark ved Udfordringens kursus på Apostolsk Højskole i Kolding.

Elin Berglund var i 2000 og igen 2002 med til at arrangere Udfordringens rejser til det arkæologiske fund i Ararat-bjergene, som nogle mener er resterne af selveste Noas Ark.
Fundet kaldes teknisk set for „det bådformede objekt“ og ligger helt tæt på Tyrkiets grænse til Iran – cirka 20 km. syd for Mt. Ararat.
Elin har været bidt af ark-jagten i mange år, og hun er desuden en stor kender af urhistorien.
Denne gang går rejsen også over grænsen til Iran, så man får mulighed for at se, hvad der ligger på den anden side af bjergene.
Elin og John er netop kommet hjem fra Israel, Jordan og Egypten, hvor de bla. så Gosen og søgte efter Hyksos-folket.
I oktober forsøger hun at rejse til Saudi Arabien for at se nærmere på det sted, hvor Moses måske ledte jøderne over Det Røde Hav, med den egyptiske hær i hælene.
Elins rejser omfatter normalt mindre grupper på en ca. ti deltagere, der til gengæld får en „kvalitets-oplevelse“ – altså ikke nødvendigvis luksus, men ofte uforudsete begivenheder. Det er bestemt ikke noget, hun gør for pengene, men når hun nu alligevel selv vil afsted, så kan hun lige så godt tage andre med på opdagelse.
– Så får vi bare se, hvad der sker, siger hun.
Denne gang har hun lagt rejsen fra 13.-25. juni og den omfatter en del af Mesopotamien, Ur i Kaldæa (Urfa i Tyrkiet), Harran, Jobs mulige hjemsted, Van-søen og Urartu.
De tolv dage koste ca. 9.000 kr. inkl. fly til Tyrkiet.
Elin ernærer sig til daglig som sygeplejelærer og kursusholder. Hun bor dels i Norge, dels i Aalbæk ved Skagen.
Kirkeligt set er hun adventist og udgiver også et blad, som handler mest om de første og de sidste tider.
Læs mere om Noas Ark på Udfordringens hjemmesider.
Henri.