Kristent TV til hele Norden

5 millioner i Norden kan se GOD Channel, når kanalen 28. maj lanceres hos Viasat og på Sirius satellittenFra den 28. maj er den kristne GOD Channel tilgængelig på Viasat’s kanalpakker og Canal Digitals seere via Sirius satellitten.

Den skandinaviske koordinator, Simon Jakobsen, omgivet af broadcast-direktør Bo Sander og Rory Alec foran Kaknästårnet i Stockholm

GOD Channel får nu en særlig skandinavisk udgave, hvor en del af de 24 timer i døgnet er på nordiske sprog.
Viasat, som bl.a. står bag tv3, vil lancere den kristne kanal i hele Norden og Baltikum i alle Viasat’s kanalpakker.
Teknisk betyder denne løsning, at Canal Digital’s parabol-seere kan se GOD Channel, hvis parabolen har to mikrohoveder, hvor det ene er rettet mod 5º øst.
I øvrigt kan alle, der har en parabol, indstille den efter 5º øst og frit modtage den skandinaviske udgave af GOD channel. Den engelske udgave af GOD Channel vil fortsat være tilgængelig på Eurobird, Hotbird, Astra og andre satellitter. (Se Udfordringens oversigt over kristne kanaler side 21).
1,5 million seere i Norden kan allerede se GOD Channel via kabelnet. Desuden er kanalen på flere kabelnet i Norge, Sverige og Finland.
Det betyder, at en tredjedel af befolkningen i Norden kan se den kristne kanal direkte via deres TV eller kan bestille kanalen hos deres kabelnet.
– The GOD Channel vil samarbejde med de kristne TV producenter i Norden, fortæller Simon Jakobsen, der leder GOD Channel i Skandinavien.
– Vi vil sende nogle af de bedste kristne TV programmer fra Norden via Kaknästårnet, TV-tårnet i Stockholm.
The GOD Channel er den hurtigst voksende kristne TV-kanal, og den når idag 80 procent af jordens overflade via 11 satellitter. Udgifterne på ca. 50 mio. kr. årligt kommer fra partnere – private seere og menigheder – samt fra reklamer.
Rory Alec, der sammen med sin kone Wendy grundlagde GOD Channel i deres stue for få år siden, har netop været i Stockholm for at underskrive kontrakten med Viasat. Hovedkontoret er nu flyttet fra England til Washington DC., men teknisk set udsendes det hele til 214 lande fra et center i jordens navle – Jerusalem.