Nyt teaterstykke om Guds kærlighed

Selv i et brutalt amerikansk fængsel kan Gud sætte en fange i frihed
„Gud elsker dig“. Såden lyder det gang på gang fra den dødsdømte seriemorder Lucius Jankovic, der blot venter på, at en dødbringende sprøjte skal gøre en ende på hans tilværelse.I Guds rige er retfærdighed nemlig noget andet andet end i det brutale amerikanske retssystem. Det ved Lucius Jankovic, selv om han har otte overlagte mord på samvittigheden.
Hver dag takker han Gud for kærligheden og tilgivelsen på sin korte gårdtur i dagslyset
Teaterstykket „Jesus hopped the A-train“ spiller i øjeblikket på teateret Svalegangen i Århus. Og selv om tonen er både hård og til tider vulgær, er stykket spækket med kristne budskaber. Om en Gud, der kan sætte selv en dødsdømt fange i frihed.
Troen på Gud giver Jankovic styrke til at overleve fængselstilværelsen. En daglig kamp med fængselsbetjente, som forsøger at fratage ham den daglige gårdtur.

Blev reddet fra toget

I Lucius Jankovic’ nabocelle sidder den fortvivlede fange, Angel, der er anklaget for ved en fejl at have skudt og dræbt en nyreligiøs svindler.
Fortvivlet bøjer han sine knæ i cellen og prøver at fremstamme sit Fadervor.
I stedet for at stole på Gud sætter han dog sin lid til den kvindelige forsvarsadvokat, som alligevel ikke kan redde ham ud af suppedasen.

Kan Jesus redde ham igen

Samtalerne med advokaten leder Angels tanker hen på en barndomsoplevelse, hvor han var tæt på at blive ramt af et undergrundstog. Var det Jesus, der reddede ham? Og kan Jesus redde ham igen. Fra en håbløs retssag og en nagende skyldfølelse? Spørgsmålet får lov at svæve i luften.
Jesus hopped the A-train er ikke tænkt som et kristent teaterstykke. Alligevel er der masser at hente for teatergængeren, der ønsker sin tro prøvet og provokeret på en lidt anderledes måde.
Forestillingen, der bl.a. har skuespilleren Ole Thestrup i en af rollerne, spiller på Svalegangen i Århus til og med lørdag den 29. maj.