Rebecca St. James i Randers

Rebecca St. James står ved, hvad hun
tror på. Hendes koncerter er fyldt med lovsange, og hun taler om at vente med sex til ægteskabet- All God´s people say: Amen! Sådan lød det, da Rebecca St. James gav mere end blot en musikalsk optræden i Randers.

Foto: Christian Callesen

Sangeren, Rebecca St. James, har vundet en Grammy Award for ´Best Christian Rock Album´, og hendes sange har flere gange ligget på toppen af de amerikanske hitlister. Søndag og mandag aften gav hun koncerter i henholdsvis Randers og København.
Den 26-årige sanger, der oprindeligt er fra Australien, har et klart budskab, når hun optræder:
– Jeg bringer et budskab om håb. Det er håb baseret på Guds kærlighed til os. Jeg vil også opmuntre folk til at være overgivne kristne, siger Rebecca St. James.
Ud over at tale om Guds kærlighed er der også et andet budskab, som Rebecca St. James ofte taler om. Ved hver koncert, som hun holder, taler hun om renhed og om ikke at have sex før ægteskabet.
Koncerten i Randers var en lovsangskoncert. Man havde snarere følelsen af at være i en i en kirke end til en koncert. Rebecca St. James sang en del af sine hits, men også mange lovsange, for eksempel „Lord, I Come To You“ og „Here I Am To Worship“. En veloplagt Rebecca St. James fik de omkring 300 fremmødte til at synge med på flere af sangene.
Mellem sangene læste hun op fra Bibelen, bad og kaldte folk, der ville give deres liv til Jesus, frem til forbøn. Mellem sangene fortalte hun om sit eget forhold til Gud.

En veloplagt Rebecca St. James gav søndag aften koncert i Randers. Og fik de ca. 300 fremmødte til at synge med. Foto: Christian Callesen

Ingen sex før ægteskabet

Budskabet om at lade være med at have sex før ægteskabet er vigtigt for Rebecca St. James.
– Gud viser os i Bibelen, hvordan vi skal leve og undgå seksuel umoral. Vores kultur siger ´Hav sex; gør, hvad der føles rigtigt.´. Grunden til, at jeg bliver ved med at tale om at afholde sig fra sex uden for ægteskabet, er, at jeg ser en hel generation blive forført. Der er en mentalitet, der siger, at hvis noget føles godt, er det i orden at gøre det. Det ender med AIDS, graviditeter udenfor ægteskabet, aborter og smerten, der kommer ud af det. Jeg ønsker at vise Guds vej, der er den bedste, siger den 26-årige sanger.
Rebecca St. James besluttede sig som 16-årig for at vente med sex, til hun blev gift. Det er en værdi, som hun ønsker at holde fast ved og opmuntre andre unge kristne til at følge. Hendes familie er med til at fastholde hende på det løfte.

Klare grænser

Hun er enig i, at det kan være svært at bevare sig selv som jomfru i det moderne samfund, og det kan være endnu sværere i musikbranchen. Rebecca St. James’ far er hendes manager, og hendes bror, Luke, synger med som baggrunds-vokal til koncerterne.
– Min familie er en stor del af min tjeneste. Familiens støtte hjælper mig meget. Der er nogen, jeg er ansvarlig overfor, de opmuntrer mig og gør, at jeg føler mig elsket. Når jeg føler mig elsket og støttet af venner og familie, rækker jeg ikke ud efter en eller anden fyr, for at føle mig elsket, siger Rebecca St. James.
Det har skabt en del opmærksomhed i flere medier, at en ung sangerinde som Rebecca St. James har et budskab, der er så kontroversielt i forhold til resten af samfundet. Blandt andre nyhedsbureauet Reuters skrev en artikel om Rebecca St. James og dette emne, da hun var i England. Her gav hun flere koncerter som en del af den Europa-turné, besøget i Danmark også er en del af.
Rebecca St. James fortæller, at hun kun danner par med fyre, der er indstillet på at vente med sex.
– Jeg sætter klare grænser for mig selv om ikke at være i situationer, der går på kompromis, og om ikke at være alene sammen i et rum om aftenen uden at sætte for eksempel en sko i døren. På den måde kan der når som helst komme nogen ind. Jeg tror, at grænser hjælper mig meget, siger Rebecca St. James.
Derudover er hun også forsigtig med, hvad hun ser på TV og i film.
– Jeg tror, at hvad vi ser, påvirker os, så jeg er forsigtig med, hvad jeg fylder mit sind med, siger hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mellem sangene læste Rebecca St. James op fra Bibelen, bad og kaldte folk , der ville give deres liv til Jesus, frem til forbøn. Foto: Christian Callesen

Blev frelst som 8-årig

Rebecca St. James ser sin musik som en tjeneste, hvor fællesskabet med Gud er vigtigt. Hun prøver at bruge tid hver dag sammen med Gud. Det er for eksempel i bussen, på flyet og backstage før en koncert.
– At bruge tid med Gud opmuntrer mig til ikke at være selvisk, men til at tænke på Gud og få fokus væk fra mig selv. Når man er i rampelyset, bliver man nemt selvisk. Bibelen hjælper mig til at være fokuseret på det, der er vigtigt. Bibelen taler om at blive ’vasket af Guds Ord’ og blive renset, og det er det, der sker, siger Rebecca St. James.
Hun har oplevet, hvordan Gud har ledt hende gennem hele sin musikkarriere.
– Folk spørger mig tit, om jeg altid har haft lyst til at være sanger. I virkeligheden har det aldrig været en stor drøm. Det var en af de ting, som Gud ledte mig til. Jeg elsker at hjælpe folk til at prise Gud og at prise Gud sammen med dem. Gud har et kald over alles liv. Ikke alle er kaldede til at være prædikanter, ligesom alle ikke er kaldede til at være sangere. Man må være åben overfor, hvad Gud vil med ens liv, siger Rebecca St. James.
Hun ser sig selv som et eksempel for mange unge.
– Jeg omfavner det at være et forbillede i det, jeg gør. Der er mange negative forbilleder i verden i dag. Jeg vil gerne være én, som har en positiv indflydelse og opmuntrer folk til at leve på en måde, der ærer Gud. Jeg vil ikke nå slutningen af mit liv og tænke: ’Åh nej, jeg havde en stor negativ indflydelse på en masse mennesker.’ Jeg vil nå til enden af mit liv og tænke: ’Gud brugte virkelig mit liv til at røre mennesker på en positiv måde´, siger Rebecca St. James.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Koncert med underskud

Bandet Matthews var opvarmning for Rebecca St. James, og det samme var sangerinden Charmaine. Der var masser af rock og energi i numrene, og publikum klappede og hujede.
Initiativtageren, Mike Schwarz, og de andre arrangører havde håbet på at kunne fylde Randershallen med 3000 tilskuere.
Ifølge Mike Schwarz var der dog ikke blevet brugt nok penge på PR, så folk købte ikke nok billetter. Det endte med, at koncerten blev holdt i Fristedet, og økonomisk gav koncerten underskud. Alligevel er Mike Schwarz tilfreds.
– Der er mange unge mennesker, og de får lov til at mærke, hvad en ung kirke er. Men næste gang vil vi have mere publikum og bruge flere penge på PR. Vi har lært meget, siger han.