Fra pilfinger til it-direktør

Kenneth Rosenkrantz er kristen computer-entusiast. – Men computeren kan ikke erstatte menneskelige relationer, understreger hanDen 32-årige Kenneth Ro-senkrantz håber på it-eventyr som specialist i sikkerhed inden for trådløse netværk.– Jeg skal ikke kunne sige, at Helligånden ikke er til stede, når to eller tre er forsamlet i et chatrum. Men for mig er det ikke et naturligt fællesskab. Det kræver, at vi er sammen menneske til menneske, siger den 32-årige Kenneth Rosenkrantz. Han er ellers vild med it og lever af det som direktør for sit eget it-firma Allwireless.
– Det er begrænset, hvad der er muligt i et chatrum. Hvad nu, hvis en bliver ked af det? Hvordan kan man så stå og holde om hinanden og græde sammen i et chatrum. Vi skal heller ikke begynde at mødes på chatten, selvom nogen tør være mere åbne i et chatrum end i en bibelkreds. Så er det bibelkredsen, der skal gøres noget ved, siger Kenneth Rosenkrantz.

Kom til tro på påskelejr

Kenneth Rosenkrantz er kristen. Det blev han, da han læste til HF. Han kom i kontakt med nogle fra Kristeligt Forbund for Studerende (KFS). Hans endelig gennembrud til at tro skete på en af KFS’ påskelejre.
– Jeg gik ind i et bedelokale, hvor man kunne bede alene. Dér bad jeg Jesus om at blive en del af mit liv. Bagefter snakkede jeg med en KFS-sekretær om det, fortæller Kenneth Rosenkrantz.
Mens han læste til HF, kom han i KFS. Senere blev det Indre Mission. Sådan er det også i dag. Både han og hans kone føler, at de har de samme grundlæggende holdninger som Indre Mission. De går til møder i missionshuset, er med i en bibelkreds ud fra Sædding Indre Mission og går i kirke i deres lokale kirke, som er Kvaglund Kirke.

Troen giver tryghed

Hans tro giver ham tryghed og fred til at lægge bekymringer fra sig:
– Jeg behøver ikke at bekymre mig om min person. Selvom mit firma skulle ramle, har jeg stadigvæk en Gud at tro på og en verden at eksistere i. Og hvis et salg glipper, prøver jeg at lære af det, men uden at tage det personligt. Det, der betyder noget for mig som menneske, er, at jeg ved, Gud elsker mig uanset, hvordan det går med mit firma.

It forandrer os

Han er storforbruger af moderne it-udstyr. Men han er ikke en ukritisk forbruger:
– Jeg vil hellere tale med folk end chatte og sms’e. Så skal de ikke ud fra nogle pudsige tegn sidde og gætte sig til, hvad jeg mener.
Det er ikke med it-værktøj som med andet værktøj.
– Der kan komme en ny fantastisk sav, som vi alle sammen styrter hen i tømmerhandlen efter. Det vil ikke ændre os som mennesker. Men det gør it-værktøjerne, for de rører ved noget grundlæggende i vores liv. De ændrer vores måde at kommunikere med hinanden på. Og de skaber nye former for relationer mellem os, forklarer Kenneth Rosenkrantz.
Han advarer også om, at internettets muligheder for at maile og chatte betyder en fare for, at vi distancerer os fra vores nære verden:
– Vi kan føle, vi er i kontakt med en masse mennesker, men vores næste, der går forbi vores hoveddør, glemmer vi.

Specialist i trådløs sikkerhed

Mekanik og teknik har altid gjort Kenneth Rosenkrantz til en pilfinger. Lige fra han var lille, har han skilt alting ad. Da han fik sin første computer, var det kærlighed fra cursorens første blink. Siden har der bare stået it på hans indre skærmbillede.
Næsten hele sin fritid har han brugt på at læse om it. Han har været på kurser i computerens eget land USA. Og nu har han eget it-firma med lovende udsigter.
Hans speciale er overvågningsløsninger til trådløse netværk, så de er sikre og stabile. Trådløse netværk er fremtiden. Men mange er bange for sikkerheden og stabiliteten, for hackere, driftsforstyrrelser og eksterne, som lytter med eller kobler sig på som brugere.

Ærlighed og penge

For Kenneth Rosenkrantz betyder hans tro, at han vil være ærlig over for sine kunder:
– Mit mål er ikke altid at sælge mest, men at have et godt kundeforhold. Jeg har haft en kunde, som jeg sagde til, at han slet ikke havde brug for alt det, han ville købe. Så på det salg tjente jeg ikke så meget. Men siden er han kommet tilbage og har købt meget mere. Ærlighed betaler sig. Den får kunderne til at komme igen og igen.
Han vil gerne stå ved, at han har sit firma for at tjene penge.
– Selvfølgelig. Det er det, jeg skal leve af. Lønmodtagerne går jo også på arbejde for at tjene penge. Jeg har det ikke dårligt med at tjene på mine kunder, når jeg gør det uden at sætte ærligheden over styr, logger Kenneth Rosenkrantz interviewet af.