Alt om tro i Roskilde på Danske Kirkedage 2004

Det bugner af tilbud på Danske Kirkedage 2004 i Roskilde i weekenden. Der er noget for små som for store – i alt 120 programpunkter for mennesker med appetit på kirke og kristendom
Danske Kirkedage 2004 begynder med gudstjenester i byens frikirker og folkekirker kl. 17.00 i morgen fredag den 25. juni.

Præsten og forfatteren Johannes Møllehave runder kirkedagene af med en festgudstjeneste på søndag

Byens menigheder byder velkommen under overskriften „Sammen på vejen“.
Kirkeminister Tove Fergo, Roskildes borgmester Bjørn Dahl og biskop Jan Lindhardt står for den officielle åbningsceremoni af kirkedagene på scenen i Palægården senere på aftenen kl. 19.30 midt i Roskilde ved Domkirken.
Danske Kirkedage er et landsdækkende økumenisk kirkestævne, der afholdes hvert tredje år i et samarbejde mellem de fleste kristne kirkesamfund og kirkelige organisationer i landet. I år er „Tro til tiden“ det gennemgående tema på messen.
Omkring 700 personer har tilmeldt sig Danske Kirkedage i Roskilde, så Inge Marie Nielsen fra Danske Kirkedages kontor opfordrer flere til at tilmelde sig, siger hun til Udfordringen.

120 programpunkter

Kirkedagene er en kristendomsmesse, der gerne skulle vise, hvad kirke og kristendom står for i dagens Danmark anno 2004.
Tidligere har der været lagt vægt på det internationale i Danske Kirkedage. Men denne gang er vægten lagt på det nære
Så derfor bliver der masser af stande, boder og foredrag, der netop skal vise, hvad det danske kirkeliv kan tilbyde. Man kan roligt sige, at arrangørerne har sat alle sejl til. Det bliver et kirkeligt multimarked med i alt 120 programpunkter med gudstjenester, andagter, pilgrimsvandring, engle og dæmoner, overnaturlige fænomener og helbredelsesmirakler, gospel, teater om kristendom og islam, paneldebat om tro til tiden, workshops, Aids i Afrika, gregoriansk aftensang, sejlads på fjorden, rockmesse, modeopvisning og kunstudstillinger med meget mere.

Fem portaler
lørdag kl. 10-17

Kirkemessen kan inddeles i fem store og vidt forskellige programflader med udstillinger, kirkespil, foredrag, værksteder og paneldebatter
Hver portal er spækket med kendte navne som f.eks. forfatteren Charlotte Strandgaard, biskop Niels Henrik Arendt, imam Fatih Alev, theol.dr. Niels Christian Hvidt, folketingspolitiker Charlotte Dyremose og sangeren Anne Dorthe Michelsen.

For hele familien
og for de unge

Der er musical for hele familien om Lazarus i Domkirken fredag aften. Lørdag er der også aktiviteter for hele familien: for de kreative et altertavleværksted, for de eftertænksomme og nysgerrige om pilgrimsvandringer, for de sangglade musik og sang fra hele verden og teaterforestillinger for de 3-9 årige med TRIOfabula og for de 10-99 årige med 2002 Nats Eventyr.
Ungdomsaktiviteter er der også masser af. En ungdomslejr begynder således allerede onsdag. Her bydes på Narnia rollespil torsdag, rockmesse fredag aften, HIV café lørdag eftermiddag, sejlads på Roskilde Fjord i vikingeskibe lørdag og meget mere.
Kirkedagene slutter søndag kl. 10 med en festgudstjeneste i Roskilde Domkirke, hvor præst og forfatter Johannes Møllehave prædiker.

Praktiske informationer

Tilmelding og betaling kan ske fredag aften og hele lørdag i Palægården ved Domkirken. Eller allerede nu på tlf. 51 51 26 19.
Pris for fuld deltagelse for voksne er på 350 kr. Pris for lørdag alene er på 200 kr. Et enkeltarrangement koster 50 kr. Særlige priser for børn.
Se hele programmet på www.danskekirkedage.dk.