Flag bør behandles med respekt

Efter det kongelige bryllup udtalte en kvinde til en journalist: „Det er den slags begivenheder, der gør én stolt af at være dansker“. Og i en tv-nyhed 15/5 med overskriften „Dagen derpå: København støvsuges“ kunne vi læse, at der var sat ekstra mandskab ind på at samle affald sammen og støvsuge og vaske alle torvene. Glasskår, flasker og pizzabakker var den normale opgave, men hertil kom ekstra omkring 4o.ooo bortkastede danske og australske papirflag.
Det kan ikke være alle de viftende småbørn, der har nænnet at kaste deres fine flag fra sig på gaden. Det ville ikke ligne små børn. Her har voksne noget at lære om, hvordan man behandler et flag, selv om det kun er et simpelt papirflag. Er det den danske klaphat-mentalitet, der gør, at et kongeligt bryllup og en fodboldkamp kommer ud på ét? 40.000 bortkastede danske og australske papirflag mellem glasskår, flasker og pizzabakker…
Det er den slags, der gør én alt andet end stolt af at være dansker.

Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Århus C