Hvor er Holger?

Gud er god til at shoppe….Gud er god at shoppe med. Han finder tit noget lækkert tøj. Han er også god til at finde gaver til folk. Nogle gange får Han bussen til at vente, eller Han skifter lyssignalet til grønt lige præcis, når jeg kommer på min lyserøde supercykel. Sådan virker det i alt fald.
Jeg snakker med Gud om mange ting. Der er næsten ikke den ting, Han ikke lige bliver spurgt om.
For et par uger siden skulle jeg til bryllup. Så var der en undskyldning for at købe noget pænt tøj. Jeg gik op og ned ad Århus’ gader med en veninde for at finde det helt rigtige tøj. Jeg gik samtidig og bad Gud om at hjælpe mig med at finde det helt rigtige tøj -som selvfølgelig heller ikke skulle være for dyrt. Til slut fandt vi noget. Det var rigtig flot og ikke dyrt. Tak Gud, tænkte jeg.
Måske havde jeg fundet det uden at have bedt til Gud. Sandsynligvis. Men alligevel gør det en forskel i hjertet at lægge al ting over til Gud. Vi behøver ikke at bekymre os så meget for det, for vi har jo lagt det over til Gud. Jeg tænker på det som en øvelse. Jo oftere vi lægger små ting over til Gud, jo mere naturligt bliver det. På den måde kommer Gud også til at fylde mere i hverdagen.
I sidste uge skulle jeg købe en gave. Det kan ofte være svært; for hvor finder man lige den originale gave?! Jeg gik ind i en boghandler og kiggede på bøgerne. Jeg sendte en tanke op til Gud og i samme øjeblik faldt mine øjne på den perfekte bog af Søren Kierkegaard. Den var i alt fald god til den, der skulle have gaven. Boghandleren var overrasket over at se bogen, for han troede ikke, at der var flere tilbage. „Den må have gemt sig,“ sagde han. Så blev jeg endnu mere overbevist om, at det vist var den rigtige gave.
Det er ikke altid, Gud hører efter. Lysreguleringen skifter ofte til rød, præcis når jeg kommer. „Hvad er meningen!?“ tænker jeg. Men jeg bliver ved med at spørge Gud, om Han ikke vil skifte til grønt, når jeg kommer.
Det er ofte et spørgsmål om at se efter Gud i alle situationer. Mange ting er tilfældige, men hvis man lægger alting over til Gud, er det, som om de tilfældige ting bliver færre.
Holger er en tynd fyr med slikpindfarvet trøje og store briller. I bøgerne „Find Holger“ skal man finde ham mellem hundredvis af andre mennesker. Nogle gange må man lede længe, men han er der altid et eller andet sted. Det bliver nemmere at finde ham, når man bliver hurtigere til at genkende ham. Det er det samme med Gud i vores hverdag. Vi må kigge efter Gud i vores hverdag, for Han er der. Men det kræver øvelse at genkende Ham. En god start er at have Gud med i de mindste ting; selv shopping.