Klar-Parat-Start

For kort tid siden var jeg på besøg hos en folkeskole i Albertslund der havde idrætsdag. En af disciplinerne var stafet på en 400meter bane, og for ligesom at gejle stemningen op tog jeg og løb en omgang mod eleverne. Nu ved jeg ikke, om du nyligt har løbet en 400meter, men jeg kan fortælle dig, at det er hårdt. Selv mod elever fra en 6.klasse.

Jeg tænkte ikke på meget andet end at løbe undervejs, men bagefter kom jeg til at tænke på noget, der står i Bibelen. Der står; at de, der er med i et løb på stadion, alle løber, men kun én får sejrskransen. Vi skal løbe sådan, at vi vinder den! Der står også, at nogle løber for at få en sejrskrans, der visner, men at det løb, vi er med i som kristne, udbetaler en præmie, der aldrig visner, nemlig det evige liv.

Engang hørte jeg en fortælle mig, at vi alle har en bane, vi skal løbe her i livet, og hvis jeg vælger at stoppe eller holde pause, kommer der ikke en anden og løber min bane. Det kan ikke lade sig gøre, da den bane, du skal løbe, er designet præcist til dig. Det kan godt være, at du synes, din bane er hård og fuld af forhindringer, og ofte har du måske lyst til at gi’ op.

En mand kom en dag op til Gud og beklagede sig. Det kors, han bar rundt på, var alt for tungt, han ville have et nyt. Gud sagde ok og lukkede manden ind i et stort rum med milliarder af kors i alle størrelser, afskygninger og farver, hvor han selv frit kunne vælge. Manden gik rundt i timevis, dagevis, indtil han endelig bankede på døren og smilende fortalte Gud, at han havde truffet sit valg. Han havde endelig fundet det kors, det liv med alt, hvad det indebar, som passede ham bedst. Gud smilede tilbage og svarede: „Det var det kors, du kom med“!

Du synes måske, dit kors er tungt at bære, du synes måske, naboens græs er grønnere, og tro mig, det kan det også sagtens være, set med dine øjne, men Gud har lovet dig to ting: Uanset hvilke forhindringer, der er på din bane, har Gud lovet at holde hånden under dig og gå forrest, og uanset, hvordan din bane ser ud, venter der det samme ved målstregen. Et evigt liv sammen med Gud.

Løb sådan, at du vinder det!