Olé, olé, olé, olé

Så kom EM i fodbold endelig i gang, og vi fik banket italienerne 0-0! Tænk, hvis Danmark havde haft far her på holdet, så … Faktisk er jeg en af de heldige, der kan prale af at have spillet fodbold i Italien!
For snart mange år siden var jeg med gymnasiet i Rom på studietur. Under et venskabsbesøg på et lokalt gymnasium for os fra Danmark fik jeg lige pludselig den „geniale“ idé: Hvorfor ikke vise italienerne den danske fodboldkunnen?
Jeg spurgte vores lærer, om ikke han kunne få arrangeret en venskabskamp mod det italienske gymnasium. Den idé var både han og vores værter med på, så torsdag aften skulle slaget stå.
Aftenen oprandt. Efter en lang spadseretur ned bag FC Tiburtinas anlæg kom vi til den grusbane, hvor vi skulle spille. Vældig fint med projektører og klubhus.
Vi fik hurtigt skiftet om og var klar til kamp. Unægtelig ulige odds!
Her var et sammenspillet, toptrimmet italiensk skolehold med træner, taktik, kampdragter og ikke mindst, fandt vi ud af: For italienere er der ikke noget, der hedder fodbold for sjov! Her gælder det om at vise, hvem der er bedst.
Her stod vi, en samling danske gymnasieelever i Ecco-sko, hvor kun halvdelen af holdet var vant til at spille fodbold, og hvor flere af deltagerne havde „varmet op“ i italiensk rødvin før kampen.
Dommer? Nå ja, der skal være en dommer, så vores kemi-lærer påtog sig ydmygt opgaven.
Kampen var i gang! Den, der var mest frustreret, var den italienske træner, der blev rød i hovedet af raseri, hver gang dommerne fløjtede – ikke underligt, vores lærer havde ikke en pind forstand på fodbold. I pausen spurgte deres træner da også, om han ikke skulle være dommer i stedet for!
Efter en times pinlig affære kunne vi give hinanden hånden og gå hver til sit – ikke noget med mellemfolkeligt samvær bagefter.
Selv om vi ikke kunne matche dem, så var det alligevel en god oplevelse. Sådan er det jo: Det er trods alt 100 gange sjovere at være med end at se på – ikke kun i sport, men også i livet med Jesus.
Hvorfor se på, at andre gør tingene? Kom ud af lænestolen og spil med – uanset om du føler dig i topform eller ej, er der lige præcis en plads, du kan udfylde på „holdet“. Træneren har lagt den perfekte taktik, og „sejren er vor!“ Olé!
Resultatet: Vi “vandt“ 0 – 2!