Kristent skatecenter lukker og slukker

Ramper og skateboards må vige pladsen for frikirke med vokseværkNoget tyder på, at vestjyder hellere vil gå i kirke end køre på skateboard. I Skjern er skaterkulturen på kraftig afmarch, mens frikirken Unic mangler plads.

Efter fire år med masser af unge på ramperne i Skjern Skatecenter må frikirken Unic lukke centret

Der var rift om pladsen, da frikirken Unic for fire år åbnede Skjern Skatecenter. Bedre blev det ikke, da pinsekirken Smyrna i Herning for to år siden lukkede et tilsvarende center. Det trak skatere fra store dele af Midt- og Vestjylland til den 500 kvadratmeter store skaterhal i Skjern.
Men det seneste år er det vestjyske skatermiljø blevet kraftigt formindsket. I dag har Skjern Skatecenter kun 15 medlemmer, og det er svært at skaffe kompetente frivillige, der vil påtage sig en opgave i centret, oplyser Unics seniorpastor Eik Bidstrup til Pinsekirkernes hjemmeside.

Kirken flytter ind

Manglen på medarbejdere har tvunget skatecentret til at forkorte åbningstiderne, og det har igen betydet færre medlemmer i klubben.
Derfor besluttede menigheden i Skjern for nylig at lukke skatecentret med virkning fra 1. august i år.
Den store skatehal får dog ikke lov til at stå ubenyttet hen. Unic er nemlig en frikirke med vokseværk, og det kniber efterhånden med pladsen i Unics nuværende lokaler.
– Det er en god tid for kirken i Skjern, da mange mennesker er kommet til kirken. Der er derfor brug for større kirkesal og andre faciliteter, så man kunne måske kalde det for en held-i-uheld situation, da vi nu kan bruge lokalerne fra skatecentret til kirke”, siger Eik Bidstrup.
Unic er en fri og uafhængig evangelisk menighed med tilknytning til netværket af pinsekirker i Danmark.