Samuelskolen mister tilskud

Den kristne friskole Samuelskolen i Rødovre mistede i sidste uge både sit statstilskud på to mio. kr. og sin ret til at undervise børn i den skolepligtige alder.De betyder, at forældrene til de 76 elever, der var indskrevet til næste skoleår må finde en ny skole til deres børn.
Årsagen er, at undervisningen på Samuelskolen ifølge Undervisningsministeret ikke opfylder, hvad der almindeligvis kræves i Folkeskolen. En kritisk tilsynsrapport fra Rødovre Kommune konkluderer ifølge Ritzau, at undervisningen er utilstrækkelig, og at eleverne ikke må stille spørgsmål til undervisningssystemet ACE (Accelerated Christian Education).
Samuelskolens formand Knut Evensen er rystet over afgørelsen og føler sig overhørt af politikerne.
– Vi er bare bibeltro ligesom de 35 andre kristne friskoler her i landet. Og eleverne må gerne stille spørgsmål. Det har vi gjort rede for i en modrapport, men den er slet ikke blevet brugt i grundlaget. Det er, som om beslutningen var truffet på forhånd, siger han til Kristeligt Dagblad.