22.000 tørstige kristne

For 15 år siden samledes 2.000 personer til en New Wine (Ny Vin)-konference i London. 15 år senere hælder man stadig ny vin på tørstige kristne, og dette års to-ugers konference finder sted netop nu – denne gang er der dog dukket 22.000 deltagere op.
På konferencen er der tilbud til både børn, unge og voksne og formålet er at hjælpe lokale kirker til at vokse en „naturlig vækst“. Medvirkende er også verdenskendte kristne bands som Delirious?, Superhero, Quench og Tribe.
En måned før konferencen begyndte, var den allerede overtegnet af 22.000 kristne, som så frem til en uge med „tilbedelse, undervisning og tjeneste“.
Næste år planlægger man at tilføje en tredje uge til konferencen, så man får plads til endnu 10.000 deltagere. I år kommer deltagerne fra 840 forskellige kirker fra alle kirkeretninger – dog er 80 pct. af dem fra den anglikanske kirke.
– Der er en voksende sammenhæng imellem kirkerne, hvis ledere er en del af Ny Vin-netværket, siger konferencens vært, pastor John Coles, om grunden til stævnets vokseværk.
Ny Vin-netværket i Storbritannien arbejder på at skabe et nationalt netværk af pastorer fra alle kirkeretninger. Netværket er baseret på værdier som lovsang, undervisning og tjeneste i Helligåndens kraft. I øjeblikket har netværket 1.000 medlemmer, hvoraf 75 pct. er kirkeledere.
– jeli