Homopræst på amerikansk tv

Den svenske pinsepræst (Åke Green), som er idømt en måneds fængsel for sine udtalelser om homoseksuelle, kommer nu på amerikansk tv. To kristne tv-stationer er i denne uge i Sverige.Det ene tv-selskab er CBN (Christian Broadcasting Network), som er i Sverige for at samle materiale og dokumentation om retssagen. De skal tale med både forsvarere og anklagere.
Det andet tv-selskab hedder Progressive Vision. Bag selskabet står 800 uafhængige præster, som vil vide mere om retssagen til brug for egen uddannelse og oplysning. Præsterne forventer, at udviklingen i USA vil medføre, at man derovre på et tidspunkt får den samme debat, som man har haft i Sverige, og så ønsker de at være forberedte.
I Sverige vækker sagen stadig stor opmærksomhed – endda helt op på regeringsniveau, skriver Dagen. Senest er også pastor Ulf Ekman fra frikirken Livets Ord blevet anmeldt for hetz mod folkegrupper, fordi han på Livets Ords Europa-konference læste højt fra Bibelen om homoseksualitet. Politiet mente dog ikke, at der var substans i sagen og har derfor henlagt den.
– jeli