600 unge på Glow Festival

Med super sommervejr og kræs for øregangene er både arrangører og festivalgæster enige: Glow Festival er kommet for at blive- Fed festival, vi glæder os allerede til næste år. Sådan lød den klare udmelding fra langt hovedparten af de 600 unge, som i weekenden rockede løs i Lunderskov.

Den store scene bød på masser af sveddryppende hoppestemning, mens de 600 unge antog en mere tilbagelænet og lyttende position foran café-scenen

Med hele 15 koncerter og flere indslag på festivallens „Åbne Scene“ var der nok til alle og langt mere end de fleste øregange kunne kapere.
Derfor benyttede flere sig af muligheden for en tiltrængt middagssøvn i græsset eller en spontan vandkamp på behørig afstand af guitar-riffs og dunkende basgange fra scenen. Og det har været hensigten hele tiden, lyder det fra en træt og tilfreds Stefan Winther, der er formand for Glow Concerts.
– Vi ville gerne lave en festival, hvor selv de mest entusiastiske fik musik nok, men 15 koncerter er meget, og heldigvis så det ud til at folk hyggede sig vældigt på pladsen, siger han.

Godt koncept

Også publikum var tilfredse.
– Det er faktisk federe, end jeg havde troet. Jeg var lidt skeptisk i forvejen, men det har været helt kanon, siger Martin Kobbersmed fra Esbjerg.
Han kom på opfordring fra vennen Martin Krægpøth fra Lønborg, som ligeledes var begejstret.
– Jeg kan godt lide konceptet med musik hele tiden. Man kan vælge de koncerter, man vil og gå igen, hvis man trænger til en pause, siger han.
Eva Johansen fra Sdr. Felding havde vundet sin billet gennem Udfordringen, men hun var nok kommet på Glow Festival alligevel.
– Jeg kendte ikke så mange af de bands, der skulle spille i forvejen, men jeg er blevet positivt overrasket, siger hun.

Ny festival i 2005

Stefan Winther og de andre arrangører havde på forhånd håbet på at runde de 1000 gæster i løbet af weekenden. Det lykkedes ikke, men økonomien skulle være på plads.
– Heldigvis har vi ikke budgetteret efter det antal gæster, vi har håbet på. Vi har lagt et kæmpearbejde i at gøre alt så billigt som muligt. De fleste kunstnere har spillet gratis, og vi har kørt land og rige rundt for at låne instrumenter og udstyr gratis eller så billigt som muligt, siger formanden.
Derfor tyder alt på, at Glow Festival ikke bliver en enestående begivenhed.
Arrangørerne har endnu ikke haft tid til at evaluere på weekenden, men alt peger i retningen af, at vi prøver igen næste år og håber på endnu flere gæster, siger Stefan Winther.

Læs mere om Glow Festivallen her:

Downhere imponerede og blev imponeret
Strømmen er tilbage – Halleluja!
Et kick til Attention