Alpha i England satser stort

De sidste seks år har Alpha i Storbritannien lavet store kampagner for Alpha-kurserne – i år har de skruet PR-blusset op i rekordhøjde og inviterer hele nationen til middagDet er ikke kun i Danmark, at kirker landet over på samme dag inviterer hele nationen til middag for at give information om de såkaldte Apha-kurser, som er introkurser til kristentroen.

Billboards med dette og andre motiver vil blive hængt op flere end 1.500 steder over hele Storbritannien. Foto: Alpha UK

Også i Storbritannien laver man i september et „The Alpha Invitation“, hvor en stor del af de 7.000 engelske kirker, som udbyder Apha-kurserne, i løbet af måneden inviterer nationen til festmiddag.
I Danmark medvirker 200 kirker i arrangementet, som kaldes „Danmark til middag“ og finder sted den 8. september.

Største PR nogensinde

I Storbritannien har man seks gange tidligere lavet lignende arrangementer, og denne gang har man rullet de helt store PR-kanoner i stilling. Således regner man med, at „The Alpha Invitation“ bliver det største kristne PR-initiativ på de britiske øer nogensinde.
Sandy Millar, præst i Holy Trinity Brompton i London, den anglikanske kirke, som udviklede Alpha-kurset, forklarer baggrunden for den massive reklame til avisen Christian Today:
– Disse årlige kampagner er beregnet på at gøre det lettere for kirkernes medlemmer, at give en personlig invitation til deres venner, og al vores erfaring viser, at det virker.

Store bededag

Hele aktionen bliver bakket op af massiv bøn i kirkerne. Således har Alpha i Storbritannien udråbt den 10. september til „National Bededag for London“, hvor de største bedeemner er, at Storbritannien må blive genkristnet og forvandlet, og at Alpha-kurserne må få stor betydning som et led i dette. I fem af de største kirker alene forventer man, at mindst 17.000 personer vil deltage i denne bededag.

Og i en periode på to uger vil et Alpha-telt med plads til 5.000 personer være opslået på Clapham Common i London.

Hver sjette kender Alpha

Siden 1992, hvor de første fem Alpha-kurser blev afviklet, er antallet vokset til i dag at udgøre flere end 7.150 registrerede kurser i Storbritannien og flere end 28.260 kurser verden over.
Undersøgelser viser, at omkring 10 mio. briter kender til Alpha-kurset – det svarer til omkring hver sjette indbygger i Storbritannien. I alt 1,6 mio. briter har gennemført et Alpha-kursus.