By The Tree: Hold you High


By The Tree er med deres fjerde album tilbage ved den oprindelige hensigt: At lovprise Jesus. Formålet proklameres intenst og melodisk i den ørehængende åbningssang, der også lægger navn til albummet. Gennem 11 melodiske rocksange ledes lytteren til at lovsynge, og det på en både energisk og fængende måde. Fem af sangene er selvskrevne, mens resten er kopiversioner af moderne lovsangsklassikere som „God of Wonders“ og „Beautiful One“. Alle sangene er gennemproducerede melodiske rocksange, og det er den erfarne Tony Palacious (Audio Adrenaline), der er hentet ind for at producere albummet.
Bandets styrke er deres sammenspillethed, og de lækre fortættede lydbilleder, de formår at skabe. De selvskrevne sange overrasker ikke lyrisk og genbruger en del bibelske metaforer uden at give dem nyt liv. Det er en skam, at teksternes indhold ikke giver værdigt modspil til den længsel, som musikerne udtrykker gennem deres instrumenter. Måske er det derfor, der er taget så mange kopinumre med på pladen. Disse fortolkes uden overraskelser. Man kan spørge sig selv, hvorfor de er med, når bandet end ikke forsøger at give sangene et nyt præg.
Forsangerens stemme passer til bandets energiske stil, uden dog at udmærke sig sangteknisk eller gennem fortolkningen af sangene. Derfor er det en halvpinlig affære at lytte til deres udgave af den smukke salme „It is well“, som forsangeren slet ikke formår at bære alene.
Bandet vinder på deres drive, sammenspillethed og evne til at håndtere deres instrumenter. De har mange års erfaring som liveband, hvilket lover godt for deres optræden på Glow Festival. Hvis de formår at overføre noget af energien fra albummet til scenen, så bliver det en rigtig lækker koncert.

Karakter: 9