Gud har Bluetooth på mobilen

Jeg har lige fået ny mobil. En rigtig lækker lille sag. Den gamle fejlede godt nok ikke noget, bortset fra at den var klodset, kikset og to år gammel. Og sådan en oldsag kan man jo ikke rende rundt med, hvis man vil være med på beatet.Heldigvis trængte min kone til en ny telefon, så jeg købte én til hende og en ekstra til mig selv for ikke at blive misundelig. Det skal man jo passe på med som kristen.
Okay, nu blærer jeg mig lidt! Den nye mobil er proppet med fiks teknologi, som jeg helt sikkert aldrig finder ud af at bruge. Den har digital kamera, MMS, infrarød forbindelse, Bluetooth, e-mail-editor, java-spil, vibrator, farvedisplay og polyfoniske ringetoner. Ja, det eneste, den ikke kan, er at støvsuge og vaske op. Indtil videre har jeg kun ringet til min mor, og det kunne den såmænd også.

Men jeg har læst, at Bluetooth er smart. Med et lille indbygget trådløst netværk, kan jeg kommunikere med andre telefoner og computere udenom dyre telefonregninger. Jeg kan sende billeder fra telefonen til computeren, og jeg kan spille minigolf med sidemanden i bussen, hvis han altså også har det der smarte Bluetooth. Eneste problem er, at det kun rækker nogle få meter. Så snart jeg er ude ad hoveddøren, er jeg uden for rækkevidde. Og løber jeg tør for strøm eller kommer helt derud, hvor kragerne vender og mobilmasterne mangler, så er jeg virkelig på Herrens mark, og telefonen er nyttesløs.

Heldigvis er Gud ikke afhængig af mobilmaster og teknologi. Han kan tale direkte til dig, uanset om der er strøm på mobilen eller ej. Nogle gange kan du måske ligefrem høre, at han taler til dig. Andre gange giver han dig en tanke eller en indskydelse, og ofte giver han dig små beskeder, når du læser i Bibelen.
Men det mest utrolige er, at vi også kan tale direkte til ham. Der er ikke noget fast abonnement, og minutprisen er ganske gratis. Du risikerer ikke engang at blive mødt af en irriterende telefonsvarer: „Du har ringet til Gud – jeg har travlt i øjeblikket, læg venligst en besked efter bippet.“
Nej, Gud sidder aldrig i møde, han er altid parat, når du har brug for ham. Han kan læse dine tanker, uanset hvor du er.

Alligevel har Gud i én forstand Bluetooth på mobilen. Selv om han ønsker at være helt tæt på dig og kommunikere så meget med dig som muligt, så kan du godt bevæge dig så langt væk fra ham, at du har svært ved at høre, hvad han siger.
Gud taler ofte til os, når vi læser i Bibelen eller går i kirke. Hvis vi holder op med det, er der en stor risiko for, at vi kommer længere og længere væk fra ham.
Hvis jeg ikke holder kontakt til mine gamle venner, så kan det være, at jeg slet ikke kender dem, når jeg pludselig møder dem en dag.
Derfor er det vigtigt, at vi altid holder os i kontakt med Gud. Har du ikke lyst til at ringe til ham, så skriv en SMS – dem læser han også!