Han har styr på det

Onsdag d. 18. august fyldte Udfordringens bogholder 60 år. Og han har ingen planer om at stoppe af den grund.
Ernst Andersen kom til Udfordringen i juli 1993. Han er bankuddannet og havde forud været ansat i bl.a. fagforeningen HK. En kort periode var han også tilknyttet Sudanmissionens regnskabskontor, og det var dér, Udfordringen „headhuntede“ den nøjeregnende bogholder. Det har vi ikke fortrudt, for der kom skik på regnskaberne, og som bankmand forstod Ernst Andersen både at forvalte og investere, så økonomien med årene blev sundere, og han tager sig i dag også af mange administrative opgaver. Sammen med abonnements-damen, Mette Skriver, og annoncechefen, Sune Brolund, sørger han for, at abonnenter og annoncører får en fair og venlig betjening. Og der bliver ikke klattet med pengene.
Oprindelig kommer Ernst fra et godt arbejderhjem, som ikke var specielt kirkeligt, men efter at have mødt sit livs Sonja voksede hans interesse. Hun er ligesom han selv bankuddannet, og hun har en baggrund som missionærbarn i Nigeria.
Ernst og Sonja var for et par år siden med svigerforældrene Pilgaard på gensynstur i Afrika, hvor de havde mange dramatiske oplevelser. At myndighederne dernede ikke havde styr på tingene, behøvede Ernst ikke være bogholder for at se. Det underholder han nu og da med ved frokostbordet på skift med beretninger fra andre eksotiske rejsemål eller hans glorværdige indsats i Old Boys-fodbold. Den 60-åriges gode kondi skyldes nu også, at han og Sonja er nærmest professionelle i square-dans. De har bl.a. optrådt i Prag.
Efter at deres fire børn er vokset store og selvstændige, er parret flyttet i rækkehus i Erritsø ved Fredericia, og på fridage ligger de ofte i campingvogn ved Flensborg Fjord.
Og hvis du på motorvejen skulle blive overhalet af en lækker Citroên, hvor der står LEV VEL på nummerpladen, så var det Ernst, der susede forbi.
Meget kan man rose Ernst for, men da vi for nylig skulle trække lod om en T-shirt med påskriften „Pengene – eller jeg synger!“ var ingen i tvivl om, at den burde Ernst have. For synge kan han ikke – det siger han i hvert fald selv. Men regnskaberne – dem er der styr på.