Kinesisk kvinde dræbt for at uddele bibler

I Kinas sydlige Guizhou-provins blev en 34-årig kvinde slået til døde af politiet, efter at hun var blevet arresteret for at dele bibler ud.Politiet anholdt den 34-årige Jiang Zongziu med anklager om at „sprede rygter og opfordre til at forstyrre samfundets orden.“ Planen var, at hun skulle være 15 dage i politiets varetægt, men hun døde allerede den samme eftermiddag.
Kvindens svigermor, der blev anholdt sammen med hende, siger, at politiet sparkede Jiang gentagne gange under forhøret. Politiets forklaring er, at Jiang døde af en pludselig sygdom, men familiemedlemmer siger, at hendes krop var dækket af blod og mærker efter slag.
Historien blev bragt i en officiel avis i Kina, hvilket ses som et tegn på offentlig utilfredshed med politiets metoder og regeringens hårde kurs overfor religionsudøvere.
Menneskerettighedsorganisationer siger, at de kommunistiske myndigheder for nylig har givet „hemmelige direktiver“ til politiet om at slå ned på de hurtigt voksende husmenigheder, som regeringen ser som en trussel mod kommunismen og ateismen.
-and