Mange nye kirker i Tyskland

– Arbejdet med at etablere nye kirker i Tyskland har fået et gennembrud, og som en af dem, der etablerer nye kirker, vil jeg sige, at Tyskland nu – i forhold til, hvordan det har været før – er et paradis for nye kirker.Ordene tilhører Fred McRae fra Greater Europe Mission. Han mener også, at tyske kristne i løbet af de sidste 15-20 år har foretaget et paradigmeskift i forhold til at etablere nye kirker.
– Flere end 1.000 nye kirker er blevet etableret i Tyskland siden midten af 80’erne. Jeg selv har været med til at etablere to nye kirker, og jeg har undervist andre, der har gjort det samme, fortæller han.
De mange nye kirker er især blevet etableret af én kristen kirkeretning: Tysklands frie evangeliske kirker. Faktisk er det den eneste kirkeretning, som vokser i Tyskland i øjeblikket, oplyser McRae.
– Mange missionsorganisationer arbejder på samme måde i Tyskland og i Europa, som de gjorde for 40-50 år siden, og jeg er bange for, at de mister det, som Gud er i færd med at gøre lige nu, siger han til avisen Christian Today.
– jeli