Åbent Hus i Ydre Mission

Et par hundrede gæster kiggede indenfor, da Ydre Missions Hus i Christiansfeld holdt åbenhus lørdag.

Der var gang i tombolaen, hvor økonomichef Jens Chr. Olesen skaffede indtægter til missionen

Her har fem missionsselskaber deres kontorer.
Blandt indslagene var oplæg af biskop N. H. Arendt og cand. theol. Bodil Skjøtt, og generalsekretærerne for de forskellige selskaber havde en panel-debat. Her lagde Mogens Kjær fra Danmission op til en sammenslutning af flere selskaber, ligesom DMS og Santalmissionen for nogle år siden gik sammen.
Idéen blev dog hurtigt skudt ned af Dansk Ethiopermission og Heinrich Pedersen fra Den Danske Israelsmission, der kunne fortælle om dårlige erfaringer fra Sverige, hvor Israelsmissionen helt forsvandt ved en sammenslutning. Fra Dansk Ethiopermission udtrykte Filip Christensen bekymring for, om hans selskab kunne bevare den teologiske linje i et større samarbejde. De øvrige selskabers ledere kommenterede ikke idéen, men tiede – og samtykkede, måske.
Henri.