Nye muligheder for volontører i Israel

Vigtigt arbejde i Jerusalem venter på unge danskere med hænderne skruet rigtigt påUnge danskere, som gerne vil opleve Israel og samtidig udføre et vigtigt stykke arbejde, får nu en helt ny mulighed. Og det gør ikke noget, hvis man kan noget med en pensel eller en hammer.

Danske volontører i fuld gang med at skrælle grøntsager i et suppekøkken i Jerusalem

Organisationen Ordet & Israel har nemlig sammen med Jerusalem Kommune søsat et helt nyt volontørprojekt. ‘Yad va Lev’ hedder projektet. Det er hebraisk og betyder „med hånd og hjerte.“
Projektet går ud på, at unge danskere hjælper fattige, ældre eller syge israelere. Bl.a. med at sætte deres boliger i stand.
De unge danskere får ikke løn for arbejdet, men Ordet & Israel betaler udgifterne til redskaber og materialer. Og socialmedarbejdere fra Jerusalems Kommune anviser de familier, der trænger hårdest til hjælpen.

Trængte til kærlig hånd

En af de første familier, der fik gavn af projektet, var en etiopisk immigrantfamilie med fire børn. Familien bor i en lille lejlighed og kunne ikke selv skaffe penge til at sætte lejligheden i stand.
– Lejligheden trængte virkeligt til en kærlig hånd. Mug havde gjort et ihærdigt forsøg på at overtage badeværelset, og stuen og værelserne var beklædt med løsthængende tapet, fortæller Ruben Bernhard, der leder projektet.
De danske volontører gik i gang med at fjerne det gamle tapet, lappede og pudsede væggene og malede hele lejligheden til stor glæde for familien og den imponerede socialarbejder, der havde anvist familien.

Gave fra danske kristne

Selv betragter de danske volontører indsatsen som en gave fra kristne i Danmark til de israelere, der af den ene eller anden grund er endt i trange kår.
– Som kristne har vi fået så meget godt fra Israels folk. Derfor vil vi gerne vise vores taknemmelighed ved at hjælpe mennesker i nød, lyder det.
Er hænderne ikke lige skruet på til håndværk, er der også andre muligheder for at deltage i projektet.
Volontørerne kan også hjælpe med madlavningen i et suppekøkken, der forsyner Jerusalems fattigste med mad. Eller gå til hånde hos syge og handicappede. Eller hjælpe til i en lokal bibelbutik.
– ole