Danske hospicer får fælles paraply

Hospice Forum Danmark går efter en seks-dobling af hospice-pladserne i DanmarkDer er rift om pladserne på de seks danske hospicer, der tilbyder døende en fredfyldt og rolig pleje i den sidste levetid.

Skuespilleren Ghita Nørby er protektor for Hospice Forum Danmark

De danske hospicer har til sammen kapacitet til 70 personer, men efterspørgslen er langt større. Faktisk må man i øjeblikket afvise seks døende, hver gang der er plads til én ny patient.
Derfor har de i alt 15 hospiceforeninger nu dannet én stor slagkraftig paraplyorganisation, som dels skal udbrede kendskabet til hospice, men også lægge pres på de politikere, der skal bevilge penge til området.
Kendt protektor
En plads på hospice koster cirka 4000 kr. om dagen eller det samme som en plads på en medicinsk hospitalsafdeling. Derfor er der god grund til at tilbyde hospice-pladser i stedet for hospitalspladser til døende, hvor al behandling er opgivet.
Det er et af de synspunkter, som det nye Hospice Forum Danmark fremfører i en pressemeddelelse. For at gøre foreningens arbejde kendt har man allieret sig med skuespilleren Ghita Nørby, der er protektor for arbejdet.