Great Women of Gospel Great Men of Gospel


EMI Gospel har udsendt to gospel-cd’er med nogle af den amerikanske gospelmusiks største navne (som titlen jo også antyder). Der er 10 numre på Great Women… og 9 numre på Great Men. Til min store glæde var det første nummer på Great Women… med Berverly Crawford. Hun er en af mine absoluttte ynglingssangere. BC har en utrolig karisma og autoritet, når hun synger, og det mærker man straks. Hun er dog ikke alene om det med autoriteten. Hun bliver stærkt efterfulgt af bl.a. Denise Clark, Cece Winans og Vanessa Bell Armstrong. Cece Winans synger sammen med sin mor Mom Winans “Great is Thy Faithfulness” – en klassiker og virkelig smuk sang.
Great Women… sluttes af med et nummer med Out of Eden. Til dem, som ikke kender Out of Eden, kan jeg kun sige, at de lader ikke meget tilbage for Destiny’s Child. Det er de unge piger, som eftertragteligt groover, lukker og slukker efter de rutinerede kvinder!!!
Med Great Men… -cd’en tegner der sig det samme mønster som på Great Women…! Brent Jones & The T.P. Mobb starter med “Get Up”. Brennt Jones er en af de unge (men ikke helt grønne) kunstnere, som idag er et meget stort navn indenfor urban contemporary gospel. Han efterfølges af en helt fantastisk sangskriver og sanger – nemlig Donald Lawrence & the Tri-city Singers. Brennt og Donald er bestemt ikke alene på cd’en, de har selskab af bl.a. Smokie Norful, Darwin Hobbs og Lamar Campbell (som jo her i DK er kendt fra bl.a. CGF).
Det skal så også lige siges, at ingen ringere end den 60 år gamle gruppe “Blind Boys of Alabama” også er “tegnet op” hos EMI – traditionel gospel i ordets bedste betydning!!!
Normalt er jeg ikke særlig vild med disse opsamlings- cd’er, som Great Women/Men… jo egenligt er. Jeg vil hellere have cd’en med den enkelte kunstner, så jeg kan høre, hvad det er for noget musik, de laver – det andet bliver lidt for blandet og broget.
Til gengæld kan de være et godt udstillingsvindue til al den fede gospelmusik, der laves. De har i hvert fald resulteret i, at jeg har anskaffet mig noget musik med en af kunstnerne fra Great Women…!!!