Donald Lawrence & Co. I Speak Life


Donald Lawrence (DL) har denne gang ikke sit kor „Tri-City Singers“ med. I stedet har han Co. med…! Man bliver dog ikke snydt for de lækre korarrangementer, som DL er RIGTIG go’ til – der er masser af kor med! Ud af de 14 sange (16 spor) er der kun 2, han ikke har skrevet. DL er jo et af de rigtig veletablerede navne i den amerikanske gospelmusik, og af den grund har han nok ikke haft de helt store vanskeligheder ved at invitere de gæster med, som han har: Donnie McClurkin, Hezekiah Walker, Vanessa Bell-Armstrong, Faith Evans, Richard Smallwood m. m. fl.
Sangene er delt ind i forskellige kategorier: Contemporary Gospel, Inspirational, Praise & Worship, Prophetic og Final Thoughts. Atypisk for en gospel-cd er der ikke tekster med i denne, men generelt handler de om Guds helbredende kræfter og hans omsorg for os. Stilmæssigt er denne cd for engang skyld (og tak for det, Donald) ret stilren – synes jeg. Det er contemporary gospel med et enkelt nummer, som er liiiige ved at blive til noget calypso/latin-agtigt, men som alligevel er tættere på noget negro spiritual….lyder det ikke spændende?
DL har også et gammelt Andrea Crouch nummer med – „Right Now“, som bare svinger for vildt.
Ofte, når jeg har købt en cd, tænker jeg, at hvis bare én af sangene er god, er det ok med cd-købet.
Hele denne cd er go’ – rigtig go’. Helt specielt skiller sang nummer otte „Say a Prayer“ sig ud. Faith Evans synger helt fortryllende godt og med en sådan indlevelse, at jeg bliver rørt, hver gang jeg lytter til den. Og så er det tilmed totalt blæret, at strygerne på cd’en er fra Chicago Symphony Orchestra – et af verdens bedste symfoniorkestre.
Donald Lawrence har virkelig lavet en fantastisk cd, som jeg varmt kan anbefale alle gospel-interesserede, ikke kun de hardcore, men også dem, som synes, at amerikansk gospel engang imellem kan være lidt hårdt at lytte til. Det er FED musik.