Jesusfilmen går online

Siden biografdebuten i 1979 er Jesusfilmen blevet vist i samtlige lande i verden – nu kan den også ses i cyberspace
USA – Verdens mest sete film, den såkaldte Jesusfilm, er i denne uge blevet tilgængelig på internettet.

Flere end fem milliarder gange er denne scene med Jesus på korset blevet vist

Det sker for at fejre filmens 25-årsjubilæum, og det sker med maner, idet onlineudgaven af filmen kan opleves på flere end 300 af de mange sprog, som filmen er blevet oversat til.
Jesusfilmen er et totimers drama om Jesus baseret på Lukas-evangeliet. Filmen er blevet vist i alle lande på kloden og har således opfyldt en stor del af distributørernes mål om, at filmen skal ses i alle nationer af alle stammer, folkeslag og tungemål, for at ethvert menneske uanset nationalitet kan se og høre historien om Jesus på et sprog, som de kan forstå.
De 300 sprog, som filmen i første omgang fik internet-debut med, dækker 90 procent af verdens primære sprog.

200 millioner kristne

Flere end fem milliarder gange er en spole med Jesus-filmen blevet sat på en filmfremviser, og med internetlanceringen forventer folkene bag distibutionen, at mange flere vil få filmen at se.
– Nu får folk mulighed for at se hele filmen på deres eget sprog hjemme i deres egen dagligstue, siger Jim Green fra JESUS Film Project.
Han henviser til, at en undersøgelse for nylig har vist, at mange amerikanere surfer på internettet for at få åndelig eller religiøs information.
Det er målet, at filmen skal være tilgængelig online på flere end 800 sprog. Indtil nu regner distributørerne med, at knap 200 millioner personer er blevet kristne som følge af filmen.
– jeli