Biskop: Kristne ledere tjener for meget

NORGE – Møres biskop, Odd Bondevik, mener, at de bedst lønnede ledere i kristen-Norge tjener for mange penge:

Enevald Flåten var den kristne leder i Norge, som havde den største indtægt i 2003

– Set ud fra vores behov, mener jeg egentlig, at vi bør gå ned i løn, siger Bondevik således til den norske taboloidavis VG. Avisen kører en artikelserie om skatten 2003 udfra de norske skattelister, som er offentligt tilgængelige i en treugers periode dette efterår.
Tre kristne, norske ledere havde sidste år en indtægt på mere end en million kroner. Det største beløb gik til pastor Enevald Flåten fra en af Norges største frikirker, Levende Ord i Bergen. Sidste år havde han en indtægt på 1.303.100 kr.
Han følges tæt af oslobiskop Gunnar Stålsett, som i 2003 tjente 1.279.000 kr. og pastor i Skjærgårdskiren, Glenn Rasmussen, som tjente 1.100.000 kr.
Bondevik selv fik sidste år omkring 600.000 kroner, og det, mener han, er rigeligt:
– Ganske vist har en biskop et stort ansvar, men jeg har ikke noget ønske om at få mere i løn, siger han og oplyser, at hans personlige formue på 2,6 millioner kr., som han har etableret via opsparing og arv, skal bruges til at købe et hus, når han går på pension. Hidtil har han boet i tjenestebolig.
Med til historien hører, at både Flåten og Stålsett sidste år havde ekstraordinære indtægter. Levende Ord-præsten solgte en byggegrund, fik valutagevinster på et lån og modtog en stor gave fra en af kirkens medlemmer. Gaven regner Flåten i øvrigt med at bruge på et børnehjem i Indien.
Stålsett har tjent ekstra som følge af et stort salg af bøger. Flåtens indtægter fra cd’er og bøger går til Levende Ord.
Normalt får Enevald Flåten omkring 700.000 kr. om året samt en befordringsgodtgørelse på 100.000 kroner. Stålsetts normale løn er på omkring 600.000.
– KPK/jeli