Uenighed om Folkekirken før weekendens landsmøde

Formand og kirkeordfører uenige før afstemning om ny folkekirke-resolutionDer er på forhånd lagt op til sværdslag på Kristendemokraternes landsmøde, der holdes i Middelfart i weekenden.

Kristendemokraternes formand Marianne Karlsmose og kirkeordfører Jann Sjursen er uenige om fremtidens folkekirke

Få dage før landsmødet stiller partiets leder Marianne Karlsmose og den tidligere lederskikkelse Jann Sjursen sig vidt forskellige til en resolution om fremtidens folkekirke.
„Politikerne ud af Folkekirken“ er overskriften på den nye resolution, som Kristendemokraterne skal stemme om i weekenden, og meningen er ikke til at tage fejl af.
Efter de seneste år med forsøg på politisk indblanding i folkekirkens indre anliggender, deriblandt debatten om vielse af homoseksuelle, er det tid til at lukke Kirkeministeriet, så Folkekirken kan blive herre i eget hus.
Den resolution vil partiformand Marianne Karlsmose stemme for. Men ikke partiets tidligere lederskikkelse Jann Sjursen, der nu er kirkeordfører.
Han mener ikke, at det vil være en god idé at kræve en egentlig kirkeforfatning for Folkekirken og dermed smide folketingspolitikerne på porten. I stedet vil han som udgangspunkt beholde det nuværende forhold til staten og se nærmere på problemerne med kirkens økonomi og struktur, siger han til Kristeligt Dagblad.
Pres på regeringen
Det er ikke kun kirkepolitiken, det lille midterparti har blandet sig i forud for landsmødet.
I denne uge lagde Marianne Karlsmose pres på regeringen ved at kræve kontanter på bordet, hvis regeringen vil have Kristendemokraterne til at stemme for et fortsat skattestop i de kommende finanslovsforhandlinger.
Helt præcis er Karlsmoses krav en halv milliard kroner, som skal bruges til børnefamilier og ulandsbistand, skriver dagbladet Børsen.
Endelig bragte Søndagsavisen i sidste uge en historie om, at Kristendemokraterne ved et kommende folketingsvalg hverken ville pege på Anders Fogh Rasmussen eller Mogens Lykketoft som kommende statsminister.
I stedet vil valget falde på den konservative Bendt Bendtsen, skriver Søndagsavisen.
Marianne Karlsmose vil dog hverken af- eller bekræfte beslutningen, men afslører, at hun vil komme med en udmelding på landsmødet.
Kristendemokraternes landsmøde finder sted på lørdag og søndag i Lillebæltshallen i Middelfart.