Dansk missionær udnævnt til dommer og sejrherre

TANZANIA: Den danske missionær Egon Falk har for nylig afsluttet to såkaldte korstog i det sydlige Tanzania i byerne Songea og Njombe.

Glimt fra korstoget i Songea

I Songea blev Egon Falk og hans følge modtaget cirka 10 km uden for byen og eskorteret ind til byen i en konvoj med omkring 20 biler ført an af en politibil med blinkende blålys på taget. I selve byen stoppede politiet al trafikken, så konvojen frit kunne komme igennem til byens stadion, hvor korstoget skulle finde sted.
På stadion blev Egon Falk modtaget af parlamentsmedlem Dr. Lawrence Ngama og hans delegation af ledere. Derefter modtog Falk for øjnene af de tusinder af fremmødte mennesker den lokale stammes højeste æresbevisning: Han blev udnævt til dommer og sejrherre og iført dertilhørende klædedragt og lokale våben.
Derefter blev der givet Falk og hans medarbejdere fuld frihed til at prædike om troen på Jesus, „for det“, sagde Dr. Lawrence Ngama, „ville forvandle befolkningen i Songea“.
– jeli