Eksistentielle overvejelser

Da jeg hev et par G-star cowboybukser ned fra tilbudsstangen, vidste jeg ikke, hvad de ville føre med sig.Jeg var gået hen til en butik i Kolding og fik øje på cowboybukserne, som jeg besluttede mig for at prøve. Det tog meget lang tid. Skulle det være denne længde på benene? Nej, jeg måtte hellere lige prøve en kortere.
Derefter skiftede jeg et par gange mellem modellerne i prøverummet og kunne ikke helt blive enig med mig selv. Jeg måtte have ekspedientens mening. Det skulle være de længste, sagde hun. Jeg tog mit tøj på og var på vej til kassen, da det slog mig, at jeg hellere måtte prøve en mindre størrelse i livet. Cowboybukser giver sig jo.
Af med tøjet og på med et nyt par. Jo, dem skulle det være. Det havde taget ret lang tid, men hellere det end at købe et forkert par…
Jeg lagde det heldige par bukser ved kassen, mens ekspedienten stod med et af de vragede par. Jeg betalte, fik posen med mig og gik glad og fornøjet af sted.

Skumlende

Efter en halv times tid sad jeg på en café og ville lige beundre bukserne en gang til. Jeg tog dem op og opdagede, at jeg havde fået den forkerte størrelse med! Jeg spænede tilbage til butikken, som nu havde lukket. Jeg bor i Århus, så tanken om at skulle tage tilbage til Kolding for et par buksers skyld var ikke særligt tiltrækkende. Jeg gik tilbage til caféen, mens jeg skumlede og ærgrede mig inderligt. Det var lige før hele dagen var ødelagt. Øv, hvor var det irriterende!

Perspektiv

Men efter et stykke tid begyndte jeg at tænke. Det er en god idé at gøre af og til. Skulle der virkelig ikke mere end et par bukser til at gøre mig irritabel og ødelægge dagen?? Jeg begyndte at tænke på, hvad der virkelig betød noget. Lige nu var det godt nok bukserne, men i det store perspektiv var det jo uendeligt ligegyldigt. Jeg blev lidt forskrækket over, at der ikke skulle mere til at gøre mit perspektiv så lille. Det er bedre at tænke på, hvad der er det vigtigste for én. For mig er det fx kærlighed og familie. Det forsvinder jo ikke, selvom alt det andet går skævt. (Denne måde at tænke på er også effektiv, når man skal til eksamen…!)Mit fokus er vigtigt, hvis jeg skal undgå at blive stresset og bekymre mig om ting, som egentlig ikke er vigtige i den store sammenhæng. Jeg vil ikke leve for et par bukser! Dagligdags ting fylder nemt mere, end de burde have lov til. Og så skal der måske et par G-stars i en forkert størrelse til, før man opdager det.