Eneste behandlingscenter for misbrugere på Sjælland

Profetisk budskab bekræftede drømmen om et rehabiliteringscenter tæt ved KøbenhavnKØBENHAVN – Det var en begejstret Søren Kokkenborg, der i sidste uge fik den endelige bekræftelse på Socialministeriets millionbevilling til „Teen Chal-lenge“ i Danmark.

Landsleder Søren Kokkenborg skal også lede Teen Challenges nye arbejde. PinsekirkenKøbenhavn bliver hjemmemenighed for beboerne

Den offentlige støtte er på 5, 8 millioner kroner og øremærket til et kristent rehabili-teringscenter for misbrugere i København.
Pengene udbetales fra Socialministeriet over en periode på fire år. I løbet af sidste halvdel af 2005 åbner det nye rehabiliteringscenter, der er målrettet afvænning af narkomaner, alkoholikere og blandingsmisbrugere.
Søren Kokkenborg er leder af „Teen Challenge“ i Danmark. Millionbeløbet er en økonomisk fødselshjælper til en vision, som han og Johannes Fuchs, der er leder af bevægelsens gadearbejde på Vesterbro, længe har båret på.
Johannes Fuchs fik for år tilbage et profetisk budskab, der pegede på at købe et hotel til et rehabiliteringsarbejde i København. Man ser sig derfor om efter et hotel eller en lignende egnet bygning.
– Hvor det skal ligge, ved vi ikke endnu, men det bliver i en radius af 45 km fra pinsekirken på Drejervej ved Nørrebro Station i det indre København. Kirken skal være hjemmemenighed for beboerne, og derfor skal afstanden være overkommelig, oplyser Søren Kokkenborg.

Politisk hjælp

– Pinsebevægelsen skal ikke drive rehabiliteringen. Det er „Teen Challenge“. Men vi kommer til at få et tæt samspil med kirken.
– Beboerne på centret skal lære, hvor vigtigt det er, at tilhøre en menighed og deltage i menighedens aktiviteter, fortæller Søren Kokkenborg, der har været leder af rehabiliteringshjemmet „Betesda“ ved Brande siden 1989.
Han skal også lede arbejdet i København sammen med en souschef. Der skal ansættes omkring otte medarbejdere plus frivillig arbejdskraft.
– Realiseringen af et center er et bønnesvar, og bevillingen er en utrolig opmuntring. Det er en cadeau, at vi har fået offentlig støtte til at udvide behandlingstilbuddet i Danmark. Tove Videbæk fra Kristendemokraterne har gjort en fantastisk indsats på vore vegne. Det er vi meget taknemlige for, siger Søren Kokkenborg.

Første på Sjælland

Noget af det første, Søren Kokkenborg skal i gang med, er at søge Københavns Amt om godkendelse af det kommende rehabiliteringshjem, så kommunerne kan henvise misbrugere på det offentliges regning.
– De årlige driftsomkostninger vil nok beløbe sig til omkring tre millioner kroner. Udover den offentlige støtte, som følger den enkelte beboer, skal udgifterne dækkes af frivillige gavebidrag fra forskellige kirker og enkeltpersoner. På samme måde som også „Betesda“ drives. Det er et trosarbejde. Men vi sætter dagligt vores lid til Gud, siger Søren Kokkenborg.
„Teen Challenge“ er et internationalt kristent reha-biliteringsarbejde for narkomaner og alkoholikere i omkring 87 lande. Organisationen blev grundlagt i 1958 i New York af David Wilkerson, som blev verdenskendt efter filmatiseringen af sin bog „Korset og Springkniven“.
Udover „Betesda Rehabilitering“ driver „Teen Challenge“ gadearbejde og gadecafé tre steder i landet. Det er „Klippen“ på Vesterbro, „Hjørnestenen“ i Herning og“TC-Caféen“ i Hillerød.
Det nye rehabiliteringscenter bliver den eneste kristne døgnbehandling for misbrugere på Sjælland.