Fejrede vækkelsen i 1904

WALES: I den forgangne weekend fejrede man hundredåret for vækkelsen i Wales. En lang række kirker var gået sammen om at holde møder fra fredag til søndag i Cardiff International Arena under overskriften „04theCity“.
Hovedtaler ved konferencen var den argentinske evangelist Luis Palau, som gennem 40 år har været en af den kristne verdens mest effektive kommunikatorer.
Formålet med arrangementet var blandt andet at sige Gud tak for, at han har forvandlet tusinder af menneskeliv og forvandlet hele samfund i Wales gennem de sidste 100 år.
Udover at tilbyde et tilbageblik gav „04theCity“ en mulighed for, at alle kirker i Wales sammen kunne demonstrere, at den Gud, som gav vækkelsen i Wales i 1904, er den samme Gud i dag.
I 1904 faldt kriminaliteten i Wales som følge af vækkelsen, og flere retssale blev lukket, fordi der ikke var nogen lovovertrædere at dømme. Familier blev genforenet, og ægteskaber blev genoprettet; det epidemiske niveau af drukkenskab og vold i byerne blev dramatisk reduceret, og bedemøder blev spontant arrangeret på gadehjørner, i kulminer, på politistationer og på rugbystadions – og flere end 100.000 personer blev kristne i løbet af bare ét år.
Håbet er, at „04theCity“ vil kunne sætte gang i en lignende vækkelse.
– jeli