Jesus og Josefine på skolebænken

ÅRHUS – Sidste jul satte Jesus & Josefine kristendommen på danskernes december-dagsorden med den første tv-julekalender om det, julen virkelig drejer sig om. Væk var nisser og julemænd til fordel for julens virkelige hovedperson, Jesus.
Nu, et år efter, er Danmarks Kirkelige Mediecenter klar med et undervisningsmateriale, der skal følge op på julekalenderen og fastholde børn og unges interesse for kristendommen.
Materialet er lavet efter flere opfordringer fra både skoler og kirker, og det er der blevet en 120 siders bog ud af. Sammen med de mere end otte timers video skal den lægge op til debat i skoleklasserne.
For at skabe opmærksomhed omkring de nye materiale har mediecentret inviteret seriens to manuskriptforfattere til at komme til Århus og fortælle om arbejdet med serien.
Bo Hr. Hansen og Nikolaj Scherfig vil blandt andet fortælle om, hvordan historien og julekalenderens figurer er blevet til. Og det har været en stor udfordring at lave en julekalender om en del af Jesu liv, der stor set ikke bliver omtalt i Bibelen.
Efter oplægget er debat og mulighed for at stille spørgsmål til de to forfattere.
Bo Hr. Hansen og Nikolaj Scherfig kommer til Århus på udgivelsesdatoen for undervisningsmaterialet, på mandag den 8. november. Arrangementet finder sted sidst på eftermiddagen i Auditorium 2 på Det Teologiske Fakultet ved Aarhus Universitet.
– ole