Sjælesørgeren fra Oslo

Kristne i Danmark og resten af Norden har i årevis nydt godt af Gunnar Elstads letlæste og indholdsrige bøger om sjælesorg og hverdagspsykologi.

Gunnar Elstad

Her findes en række retningslinjer for, hvad kristne kan gøre, når pårørendes liv gør ondt, og sjælen slår knuder. Men der er også opstillet klare grænser for, hvor langt lægfolk bør gå, og hvornår man bør overlade opgaven til professionelle.
Men Elstads bøger er også kendt for at give indsigt til læseren selv og hjælp til at forstå, hvorfor man reagerer, som man gør i bestemte situationer.
Selv er den 58-årige nordmand uddannet i teologi, informatik og psykologi, og han har mere end 25 års erfaring som sjælesørger.
Han har tidligere arbejdet med litteratur, forkyndelse og sjælesorg i det kristne studenterarbejde og senere i Norsk Luthersk Misjonssamband. Desuden har han i seks år været ansat ved Indremisjonsselskabets center for vækst og udvikling.
I dag er han forsamlingsleder ved Misjonssalen i Oslo og desuden en meget brugt forkynder, skribent og foredragsholder i hele Norden.
I Danmark er det først og fremmest bøgerne i serien „Tag jer af hinanden,“ der har gjort nordmanden kendt og afholdt.
Indtil videre er der udkommet tre bind i serien på dansk, men i wekenden den 26.-28. november udkommer den fjerde bog i serien i forbindelse med, at Elstad besøger København.
Lørdag den 27. november underviser han på baggrund af sine bøger og erfaringer på en konference for sjælesørgere i Missionshuset Bethesda på Israels Plads.
Temaet for konferencen er „Livshistorier“ om vigtigheden af at kende sin egen baggrund for at kunne forstå sine egne følelser og reaktioner.
Foruden Gunnar Elstad underviser også familieterapeut Steen Palmqvist på konferencen, der er arrangeret af Foreningen Agape.
Turen til København byder på endnu tre arrangementer for Elstad.
Fredag den 26. holder han møde i Luthersk Missions Nordvest-kreds på Frederiksborgvej 179. Søndag gælder det først missionshuset i Nansensgade og senere igen i Bethesda.
Af Ole Larsen