To drenge, to verdener, to venner


I en anderledes børnebog møder vi Rasmus og Tesfaye, en dansk og en ethiopisk dreng.
De er begge 10 år. De går begge i 4. klasse. De kan begge lide at have det sjovt og spille fodbold. De kan begge blive lidt sure over tilværelsen, men de kan også begge lide, når alle har det godt omkring dem. De er ens og alligevel meget forskellige.
I bogen bytter de hjem i fire dage. Rasmus kommer til Tesfayes landsby, mens Tesfaye kommer til Rasmus’ parcelhus, efter at de har mødt hinanden nogle få timer. Året efter er de først sammen hos Rasmus i en uge, derefter hos Tesfaye i en uge, og nu kan de begge en del af hinandens sprog. Flot klaret, men det sker nok også kun i børnebøger.
Begge lærer nyt, at se værdier i forskellighed og at være tilfreds med sit eget. Men begge lærer også fra sig, så deres kultur smitter lidt af det andet sted.
En sjov og anderledes fortælling om, hvordan det kan gå, når to drenge fra to forskellige kulturer mødes og bytter hverdag. Ikke et ord om, hvordan det praktisk kan lade sig gøre, men det er heller ikke det vigtigste i denne sammenhæng, hvor budskabet er: Lær af det fremmede og de fremmede.

Kurt Rønne:
Rasmus og Tefaye
96 sider • 79,95 kr.
Lohse