Ven med Arafat?

Den amerikanske præst, dr. R. T. Kendall, havde den tvivlsomme ære at være ven med afdøde Yassir Arafat.

Evangelisten, dr. R. T. Kendall, beder for præsident Arafat og salver ham med olie efter at have bedt for ham.

Mange har naturligvis været hurtige til at betragte R.T. som en overløber og et hundehoved, fordi vi jo alle ved, at Guds udvalgte folk er hårdt trængt – og skulle man så fraternisere med fjenden…?
Men nu er Kendall ikke sådan en lyserød liberal præst, der sammenblander sin egen politiske holdning med kristendom.
Nej, Kendall er faktisk en god karismatisk kristen, hvis opbyggelige bøger er udkommet på gode kristne forlag.
Men for 22 år siden følte Kendall sig ledt af Helligånden til at bede for denne terroristleder. Og det har han gjort siden uden at forestille sig, at han nogensinde ville møde Arafat. Men vi skal jo som bekendt bede for alle i høje stillinger – også vores fjender. Og som Kendall siger: „Hvis vi kristne bad lige så meget for palæstinenserne, som vi beder for jøderne, så ville der måske være mere fredeligt i Mellemøsten…“
Kendall har ikke det mindste imod jøderne. Han forsøger også at tale med jødiske ledere – om Jesus, for han er evangelist, ikke politiker.
Ved tilfældige sammentræf kom Kendall for et par år siden til at møde Arafat via den anglikanske kirkes udsending.
Igen i marts og i september i år fik Kendall chance for at mødes med Arafat et par timer.
Kendall spekulerede ikke på, hvad han skulle sige, for dels står der i Bibelen, at „det skal gives jer i samme stund“, og dels ønskede han blot „at være Jesus“ over for denne stridsmand, som minder ham om Zakæus, fordi han også var lille og foragtet. Og som næppe har mødt ret meget ubetinget kærlighed i sit liv, siger Kendall.
Og de to kunne bare li’ hinanden. Kendall forærede Arafat en bibel på arabisk og engelsk, og i forbindelse med Arafats 75 års dag i september så de Mel Gibsons „Passion“ sammen med flere andre PLO-ledere. Arafat så hele denne gribende Jesus-film, var berørt og havde tårer i øjnene.
Bagefter fik Kendall lov til at bede for ham, mens den gamle terroristleder holdt ham fast i hånden. Og Kendall takkede for, hvad Jesus havde gjort for dem. I øjeblikket følte han sig ledt til at spørge den aldrende palæstinensiske præsident, om han også måtte salve ham med olie i panden. Det ville Arafat gerne have. Og sådan gik det til, at korsets tegn blev tegnet på Yassir Arafats pande kort før hans død – efter et langt liv i kamp mod „Guds folk“, som har forkastet samme Jesus.
Henri