Chokerende eftermiddag på Efterskolen Kildevæld

Apostolsk efterskole i Kolding ligger meget tæt på katastrofeområdet i Seest
KOLDING – Onsdag den 3 november cirka kl. 14 udbrød der brand i to containere fuldt lastet med nytårsfyrværkeri. Klokken 15.25 lød en eksplosion fra de to containere, der sprang i luften, så det kunne høres helt ind til Kolding midtby. Hurtigt spredte ilden sig til flere andre containere og hovedlagerbygningen.
Elever og lærere på Efterskolen Kildevæld, der ligger cirka halvanden kilometer fra den eksploderende fabrik, var rystede over den første eksplosion, og flere elever gik ud for at se branden og det udsatte område på tættere hold. Men klokken 17.45, mens de fleste af eleverne befandt sig på skolen, forværrede situationen sig, da flere hundrede tons fyrværkeri røg i luften med tre meget kraftige brag efterfulgt af voldsomme trykbølger, der rystede hele skolen.


Af Kim S. Sternkopf