En dejlig jul

Hvordan får man en rigtig dejlig jul?
Det er spørgsmålet for mange af os. Vi husker den vidunderlige jul, vi oplevede som børn. Men hvordan finder man den følelse igen?

Måske er det noget med at blive som et barn?

Som børn var vi umiddelbare og kunne glæde os over alt det store i julen. Vi var forventningsfulde. Og faktisk siger Jesus et sted, at hvis vi ikke bliver som børn, så kan vi slet ikke tage imod og komme ind i „Guds rige“.
Så måske skulle vi være lidt mere barnlige?

Måske er det noget med at være gavmild?

Midt i det næsten mekaniske gaveræs, som let bliver en hæslig dans om guldkalven, må vi ikke glemme GLÆDEN ved at give. Jesus sagde, at den er langt større end glæden ved at få. Nyd at give, det er så sjældent, vi gør det. Og indskrænk det ikke til julegaver; men vær gavmild i alt, hvad du gør her op til jul. Rens dine motiver for selv at få gavn af det eller få ære og tak, nej bare giv løs ligesom Gud giver. „Et rystet, presset, toppet mål.“

Måske er det noget med at være god?

I lutherske/evangelisk kristendom har vi desværre afskaffet de gode gerninger i misforstået rettroenhed. Men det ER Guds ønske, at vi skal være gode. Og Jakob skriver klart, at en tro uden gerninger er DØD! Ja, den er…
Så måske er det dér, vi skal begynde…? Være god?

Måske – noget med at tage imod Jesus – igen?

Mange steder i Bibelen nævnes det, at Gud netop kommer til den, hvis hjerte er knust og som er – deprimeret.
Sådan en Gud har vi. Så lad os gå med stille sind, som hyrderne til barnet ind, med glædestårer takke Gud, for miskundhed og julebud.