Frygt er negativ tro…!


Kære Rådvilde
Jeg vil svare dig ved at begynde med at citere fra Esajas’s bog kap. 53, vers 6:
„Vi flakkede alle om som får, vi vendte os hver sin vej; men Herren lod al vor skyld ramme ham.“
Skylden er nok menneskets værste fjende. Vi føler skyld, når vi er til besvær for andre. Vi kan komme til at føle skyld af alle mulige årsager. Vore forældre kan, som dine, få os til at føle skyld, fordi vi ikke gør tingene, sådan som de vil have det, eller fordi vi ikke blev det, som de forventede.
Vi kan føle skyld over det, vi gjorde, såvel som over det, vi ikke gjorde. Skylden forgifter vores tanker såvel som vores følelser, og den forgifter også vores krop. Men da Jesus ifølge Esajas har taget vores skyld over på sig, altså væk fra os, så skal du ikke tage imod skyld, selv om dine forældre i deres uforstand lægger skyld på dig med deres bebrejdelser.
Du er ikke skyldig, og dine forældre har ingen ret til at bebrejde dig, at dit liv er, som det er. Du har gjort dit bedste, og så er det bare godt nok, uanset hvad dine forældre mener. Det mærkelige er, at dine forældre mener dig det godt, selv om det er misforstået godhed.
Hvis du integrerer skyldfølelsen i dit liv, så bliver det svært for dig at give dig selv det, som du trænger til og har behov for.
Sandheden er den, at selv om vi gør noget forkert, men fortryder det og beder om tilgivelse både opefter og hos den, vi har forulempet, så går skyldsbyrden over på Jesus.
Men i forholdet til dine forældre er der slet ingen grund til, at du føler dig skyldig. Du har nemlig ikke gjort noget forkert. Du lever ikke op til deres forventninger og ambitioner. Men her er det ikke dig, der har et problem, det har derimod dine forældre.
Du ønsker selvfølgelig, at dine forældre skal acceptere dig og elske dig, som du er.
Mit råd til dig er:
Du skal ikke sidde alene juleaften. Du skal besøge dine forældre og bære over med dem. Det kan være svært, det ved jeg. Måske løser det også noget, at du ikke trækker besøget i langdrag.
Frygt ikke for at besøge dine forældre. Frygt er nemlig det modsatte af tro. Vi kunne kalde frygt for negativ tro. Når du frygter og er bange, så begynder du som en magnet at tiltrække det, som du frygter og er bange for – i dette tilfælde dine forældres bebrejdelser.
Inden du tager over for at besøge dine forældre, så sæt dig ned og sig Herren tak for det løfte, han giver til din situation. Hold fast i løftet. Du finder det i 5. Mosebog kap. 31, vers 8:
„Herren selv vil gå foran dig, han vil være med dig og ikke slippe og forlade dig; frygt derfor ikke og vær ikke bange.“
Det betyder, at når du rejser, så rejser du ikke alene. Du har en mægtig ledsager. Han vil være med dig og give dig styrke og overskud til overbærenhed, også selv om dine forældre igen skulle komme til at klumre i det.