Frigørende bog om verdens centrum

Lucados seneste bog er befriende, selvforglemmende læsningHvem er verdens centrum? Kristne ved godt, at det korrekte svar er: ”Gud.” Sagen er bare den, at det er en væsentlig del af vores tankegods i den vestlige verden, at jeg står i centrum. Det smitter også af på dem, der burde vide bedre.
Lucados bog tager fat om problemet. Ikke nok med, at verden altså ikke drejer sig om mig, men hans ærinde er, at det budskab er fantastisk befriende.
Lucado er helt klar over, at det er uendeligt svært for os at nå dertil, at vi viger førstepladsen, og han starter med at bruge Kopernikus som eksempel. Da han vovede den påstand, at jorden (og vi) ikke er universets centrum, blev han mødt med fordømmelse og fængselsophold.

Guds herlighed udtryk for kærlighed

Forfatteren får vendt og drejet det uhåndterlige begreb ”Guds herlighed”, så vi ved hjælp af bibeltekster og hverdagseksempler bliver lidt klogere på, hvad det så betyder, at Guds herlighed er i centrum. Der er f.eks. Moses, der får alle tiders chance for at bede Gud om hvad som helst, og hvor han beder om at se Guds herlighed. Moses kender Gud så godt, at han ikke længere spørger efter hans gaver, men længes efter ham selv.
Lucado vover også at spørge, om det ikke er lige lovligt selvpromoverende, at Gud proklamerer, at alt drejer sig om Guds herlighed. Læs selv, hvordan han forklarer, at det er udtryk for den størst tænkelige kærlighed og uselviskhed: ”Gud elsker dig så meget, at han ikke kan lade det dreje sig om dig”.
Et enkelt citat fra kapitlet ”Helligt anderledes” skal med blot for at vise, hvor klart og enkelt det kan siges: ”Det kan være, at du og jeg har magt, men han ER magt. Vi er måske ildsjæle, men han er selve ilden.” Stikord til de andre kapitler kunne være: Gud er evig, uforanderlig, stærk og kærlig.

Hvordan afspejler vi Guds herlighed?

Bogens anden del tager fat på, hvordan vi afspejler Guds herlighed. Budskabet, vi forkynder, skal dreje sig om ham. Ligesom kustoden på et museum ikke skal tage opmærksomheden fra kunstværkerne, skal vi heller ikke stjæle opmærksomheden fra budskabets centrum.
Af øvrige emner kan nævnes: Min frelse drejer sig om ham, min krop drejer sig om ham, mine prøvelser drejer sig om ham, min succes drejer sig om ham.
Der ligger en stor lettelse og frihed i bogens budskab. ”Det drejer sig ikke om mig” – læs den og glem dig selv!

Max Lucado:
Det drejer sig ikke om mig
132 sider • 149,95 kr.
Lohse