Fin, lille andagtsbog til den, der sørger

Ovenlys på dage med sorg – en lille bog på størrelse med en cd – præsenterer sig selv som en hjælp til den, der sørger.De 28 små andagter kommer vidt omkring i sorgens landskab. Det er fire uger, hvor forfatteren følges med den sørgende og godt tør sætte ord på smerten og savnet.
Hver morgen er der et bibelvers med kommentarer, som regel et salmevers og en opfordring til at bede Fadervor. Til hver aften er der ét eller flere salmevers, eller et af forfatterens egne digte, en bøn og et huskevers.
Overskrifter som „Stå op og råb til din Gud“, „Hvorfor glemmer du os for evigt“ eller „Den, der vandrer i mørket“ viser, at vi her har en forfatter, der ikke har berøringsangst over for alt det svære, et sørgende menneske skal igennem. På den anden side er hun heller ikke bange for at lade trøsten, håbet og forløsningen komme til orde.
Man skal ikke nødvendigvis læse stykkerne i rækkefølge. Sorg opleves forskelligt, og det vil være forskelligt, hvad man lige har brug for at blive rakt den dag. Men ud fra indholdsfortegnelsen er det nemt at finde et afsnit, der har noget at sige til den sørgende netop den dag.
Ovenlys på dage med sorg er en rigtig god idé til en lille gave, hvis man kender et menneske, der sørger. En gave, der kan være til hjælp, også når man selv er gået ud af døren igen. Bogens indhold rækker langt ud over, hvad størrelsen indikerer.

Aida H. Andersen:
Ovenlys på dage med sorg
64 sider • 85 kr.
Credo