Letlæste andagtsstykker for den travle hustru

Credo lancerer med bogen Ovenlys på hustrurollen bog nummer to i ovenlys-serien, der er en serie af andagtsbøger skrevet af kvinder.Bogen har et dejligt layout og en inspirerende opbygning. Bogens forfatter Rikke Vigilius skriver et lille lettilgængeligt stykke til morgenlæsning og har til aftenlæsning valgt et digt og forfattet en lille bøn.
Tekstens substans udmærker sig ved at være letlæst, hvorfor det for en hustru med mange jern i ilden og børn i huset nok ikke er uoverskueligt at finde ro til at læse et stykke i ny og næ.
De tematikker, der tages op, er traditionelle, ligeså vel som behandlingen af dem er traditionel. Teksterne kan derfor virke lidt kedelige, fordi Rikke Vigilius netop i en traditionel sprogbrug har valgt en velkendt og lettilgængelig behandling af emnerne.
Mange, heriblandt min mor, er dog glade for bogen, hvorfor jeg bestemt ikke vil afskrive den som relevant. Har man brug for at få gentaget nogle grundlæggende ting om Guds kærlighed på en velkendt måde, er bogen ikke helt ved siden af. Så alt i alt en bog nogle sikkert vil nyde at læse og andre finde lidt for stillestående.

Rikke Holst Vigilius:
Ovenlys på hustrurollen
64 sider • 85 kr. • Credo