200.000 til rent vand på Sri Lanka

Øens hårdt ramte nordøstlige områder kan nu få hjælp gennem lokale kirkerDansk Missionsråd har netop bevilget Danida-penge til nødhjælp i den nordøstlige del af Sri Lanka. 200.000 kr. er det blevet til gennem den frikirkelige nødhjælpsorganisation International Aid Services (IAS).

IAS har god erfaring med at skaffe rent drikkevand. Her ses Torben Madsen i færd med at skaffe drikkevand i Sudan, hvor IAS har boret 400 brønde på 4 år.

Hjælpen målrettes mod 3000 mennesker i Tincomalee, Batticaloa og Jaffna distriktet.
Den srilankanske regering beskyldes for at underprioritere denne tamilsk kontrollerede del af øen og den officielle nødhjælp har svært ved at nå frem til de afsidesliggende områder.
Men lokale kirker viser sig at være et effektivt netværk til fordeling af nødhjælpen. Derfor formidler IAS de danske kroner gennem New Life Church, en mangeårig samarbejdspartner til Pinsekirken i Århus.
Over 30.000 mennesker er nu bekræftet døde i øens historie. Og tallet stiger fortsat. Blot i den tamilsk kontrollerede nordlige del af øen rapporteres om 18.000 døde.
Over 350.000 mennesker vil have brug for akut nødhjælp de næste 14 dage.
IAS vil gennem partner-kirken i de omtalte provinser fordele de mest basale nødhjælpsforsyninger som drikkevand, medicin, mad, tæpper og tøj til de 750 familier.
Straks tsunami-katastrofen blev kendt, sendte IAS 10.000 dollars af sted til partneren i Sri Lanka.
Desuden har IAS taget kontakt til Udenrigsministeriet og anmodet om at være med i det akutte arbejde indenfor vand og sanitet.
IAS har stor erfaring i brøndboring fra bl.a. Sudan, hvor organisationen over fire år har boret over 400 brønde.
IAS Sverige har modtaget 500.000 kr. af Svensk Missionsråd og har nu oprettet et kontor i Sri Lankas hovedstad Colombo.