Benny Hinn skabte opstyr

INDIEN: Det er ikke altid lige let at være amerikansk helbredelsesprædikant i Indien. Det har Benny Hinn måttet sande under en tredages kampagne i den forløbne weekend i byen Bangalore.

Et par lokale aviser svinede ham til forud for besøget, hvor de i artikler blandt andet hentede 15 år gamle Hinn-udtalelser frem, ligesom de generelt satte et meget stort spørgsmålstegn ved fænomenet troshelbredelse.
Da kampagnen først var i gang, var der protester fra religiøse, politiske partier, som er utilfrede med Hinns forsøg på at omvende hinduer til kristentroen. Disse partiers utilfredshed udviklede sig tilsyneladende, for man mistænker dem for at stå bag et par voldelige episoder uden for kampagnestedet, hvor flere end 100 personer blev sårede og 300 busser ødelagte.
Ydermere var aviserne hurtige til at rapportere om en mand, som var ankommet til et af møderne i en rullestol for at modtage helbredelse. Desværre fik han et hjerteanfald midt under helbredelsesmødet, hvorefter han døde.
På trods af tumulten omkring begivenheden tiltrak kampagnen ifølge Hinns hjemmeside allerede den første aften to millioner indere, og mange fortalte om, hvordan de havde fået syn, hørelse og førlighed tilbage.
– jeli