Franske kristne under pres

FRANKRIG: Elim Kirken i Paris var i fredags i retten og skal det igen i morgen. Sagen handler om retten til at fortsætte gudstjenesterne i kirkens nuværende lokaler.- De lokale myndigheder forsøger gennem retssagen at jage kirken væk fra dens nuværende tilholdssted. Mange andre protestantiske kirker i Paris og i resten af Frankrig har oplevet noget lignende, siger pastor Jack McKee, New Life Ministries.
– Myndighederne har i et stykke tid haft en antikristen politik, og de er ude på at få kirkerne lukket – noget, de har held med, idet mange kirker allerede er blevet lukket. Udover trykket fra myndighederne mærker kirkerne også et pres fra det stigende antal muslimer, som bliver mere aggressive og meget fjendske over for kirken og over for de kristne, siger McKee.
Den igangværende retssags detaljer er meget tekniske, men målet for sagsøgerne er at få kirken lukket fuldstændigt.
– jeli