Safrida overlevede flodbølgen

Men det gjorde hendes familie ikke…INDONESIEN: Den dag, jorden begyndte at ryste under hendes fødder, og flodbølgen ramte, flygtede 22-årige Safrida op i bjergene sammen med nogle naboer.
Mange af dem, der løb ved siden af hende, bar børn og bedsteforældre på deres skuldre i et forsøg på at redde deres liv. Safrida nåede i sikkerhed, men det gjorde det meste af hendes familie ikke.
Safrida sørger over dem, hun har mistet, hver dag. Hun bor i en flygtningelejr i Banda Aceh. Hun drømmer om en dag at få et job, men mere end noget andet håber hun at slippe væk fra lejren. „Jeg vil ikke leve mit liv her,“ fortæller hun.
Safrida tænker på, om livet nogensinde vil blive det samme igen. For livet er slet ikke det samme nu. Hun bor under elendige vilkår – myggene stikker, spædbørnene græder, og hun har intet at give sig til.
– Men vi forsøger gennem vort netværk at hjælpe indonesere som Safrida, så de kan vende hjem og starte forfra, fortæller Rikke Dyrberg fra den danske hjælpeorganisation Mission ØST.
Henri