Biskop tilgav forfølgere i retten

Voldsomme overgreb på baptister i Georgien sluttede med tilgivelse og jubilæumskageGEORGIEN: Tilhørerne i retten reagerede med klapsalver, latter og tårer, da biskoppen for Georgiens Baptistkirke under et retsmøde tilgav ophavsmanden bag to års forfølgelser af baptister i Georgien.- Jeg ønsker hverken straf eller erstatning for materielle skader, men håber at Mkalasvishvili kommer forbi og deler en flaske rødvin, når han bliver fri, lød de forsonende ord fra biskop Songulashvilli.
Samtidig rakte han hånden ind bag det gitter, hvor de sigtede i retssagen befandt sig.
Den afsatte ortodokse præst Basil Mkalasvishvili var i 2002 drivkraften bag voldsomme angreb på baptistkirker, hvor gerningsmænd brød ind i baptistkirker og stjal bibler og kristen litteratur, som efterfølgende blev brændt på et bål i hovedstaden Tblisi.
I 2003 fortsatte angrebene, denne gang direkte mod kirkegængerne.
Mkalasvishvili og ni medgerningsmænd blev fængslet i marts 2004, og retsmødet fandt sted i november.
Her fortalte baptiskirkens biskop i tre timer om den kristne tro og sluttede af med at anmode om, at de ortodokse fanger blev frigivet, skriver European Baptist Press Service.
Nåden måtte gå forud for retten, mente biskoppen.
Urostifteren Mkalavishvili accepterede den udstrakte hånd, men må stadig blive i fængslet, indtil der er faldet dom i sagen.

Jubilæumskage

Kort efter retsmødet kunne de georgiske baptister fejre biskop Songulashvillis 10 års jubilæum, og til denne begivenhed sendte Mkalasvishvili fra fængslet to ikoner og en kage som gave. En gave, biskoppen senere betegnede som sine mest værdifulde gaver.
I forbindelse med jubilæet gik baptisterne i procession gennem Tblisis gader, og her deltog flere af Mkalavishvilis ortodokse tilhængere.
De fleste af Georgiens 5,5 millioner indbyggere tilhører den ortodokse kirke. Baptistkirken har cirka 5000 medlemmer og er dermed den største protestantiske kirke i landet.
– ole